Η σημερινή αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών που θα ξεκινήσει σε λίγη ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας (έχει προβλεφθεί για τις 11:00 π.μ.) δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα καθώς θα διεξαχθεί βάσει του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής περί «ανακοινώσεων και δηλώσεων της κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής».

Ήτοι, τον λόγο θα πάρει πρώτος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα πληροφορήσει το Σώμα για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία του κορονοϊού για δέκα λεπτά της ώρας. 

Ακολούθως, οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της αντιπολίτευσης έχουν το δικαίωμα να αναπτύξουν αυτοπροσώπως τις απόψεις τους για το περιεχόμενο των ανακοινώσεων ή της δήλωσης της Κυβέρνησης για 5 λεπτά της ώρας κατ’ ανώτατο όριο για τον καθένα. Σε περίπτωση απουσίας ή ασθένειας Προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην συζήτηση τον αναπληροί εκπρόσωπός του οριζόμενος απ’ αυτόν.

Η απάντηση του πρωθυπουργού στις απόψεις των προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε λεπτά της ώρας.

Η δευτερολογία των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 3 λεπτά και του πρωθυπουργού, ο οποίος ομιλεί τελευταίος, τα πέντε λεπτά της ώρας.