Χορωδίες και μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας έψαλλαν στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τα καθιερωμένα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Μαζί με τον κ. Μεϊμαράκη, τους χορωδούς άκουσαν οι Αντιπρόεδροι της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης και κ. Γεώργιος Καλατζής, βουλευτές, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου και στελέχη του Κοινοβουλίου.

Τον τόνο στη γιορτινή ατμόσφαιρα έδωσαν οι Βρακοφόροι Κρήτης που τραγούδησαν τα κάλαντα της ιδιαίτερης πατρίδας του Προέδρου της Βουλής με συνοδεία κρητικής λύρας και χόρεψαν τον καστρινό χορό.

Οι Κρήτες μουσικοί προσέφεραν στον κ. Μεϊμαράκη τιμητική περγαμηνή και του απήγγειλαν την ακόλουθη μαντινάδα:

«Δεν είν’ το Κοινοβούλιο χάβρα των Ιουδαίων

τα μέλη πρέπει να τηρούν το πρέπον και το δέον.

Δεν είν’ το Κοινοβούλιο η Κόλαση του Δάντη

τα μέλη πρέπει να πετούν ο γης τ’ αλλού το γάντι».

Κάλαντα από τη Δωδεκάνησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, την Ανατολική Θράκη και την Κέρκυρα έψαλαν οι μικροί χορωδοί του Λυκείου Ελληνίδων που προσήλθαν στο Κοινοβούλιο συνοδευόμενοι από την πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων, κυρία Ελένη Τσαλδάρη.

Ακολούθησε ο Σύλλογος Κατσάνων Ηπείρου «Η αετοράχη», τα παιδιά του οποίου προσέφεραν στον κ. Μεϊμαράκη παραδοσιακό χριστόψωμο.

Η χορωδία και το χορευτικό τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα και χόρεψαν ποντιακούς χορούς.

Ακολούθησαν το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Πολιτιστική Μουσικοχορευτική Ομάδα του ακριτικού Καστελλόριζου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με ειδικές ανάγκες «Ο καλός Σαμαρείτης».

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία, πρόοδο, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, ενώ τόνισε ότι με τις προσπάθειες όλων των Ελλήνων η χώρα μας αρχίζει να ξεπερνά τις δυσκολίες και ο λαός μας μπορεί να προσβλέπει σε καλύτερες ημέρες.

Ιδιαίτερα επαίνεσε τους νέους χορωδούς και χορευτές, λέγοντας ότι αυτοί κρατούν τη σκυτάλη του πολιτισμού και των παραδόσεων, εκπροσωπώντας με τη λεβεντιά και το δυναμισμό τους την πατρίδα μας και κάνοντας όλους μας αισιόδοξους και υπερήφανους.