Η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στη χώρα λόγω της πανδημίας θα διαρκέσει δύο μήνες, ήτοι τον Μάιο και τον Ιούνιο, όπως ξεκαθαρίζει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Θα ανοίξουν όλα σταδιακά χωρίς να γίνει καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία. Θα είμαστε πολύ ειλικρινείς και συνεπείς στο πλάνο μετάβασης στην κανονικότητα» επεσήμανε το μέλος της κυβέρνησης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως είπε, «σε πρώτη φάση ανοίγουν από 27 Απριλίου ειρηνοδικεία και υποθηκοφυλακεία. Από 4 Μαΐου θα έχουμε σταδιακά ανοίγματα και σε καταστήματα και άλλες υπηρεσίες».

Αναφορικά με τον τουρισμό ο κ. Γεραπετρίτης εκτιμά ότι θα ξεκινήσει από Ιούνιο «για να διασφαλίσουμε το επίπεδο που έχουμε σήμερα σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας. Οι τουριστικοί προορισμοί έχουν μείνει σε μεγάλο βαθμό αμόλυντοι και θα είναι εξαιρετικά δημοφιλείς το καλοκαίρι».

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων σημείωσε ότι θα ανοίξουν σταδιακά όλες οι βαθμίδες για αποφυγή συγχρωτισμού, με την τρίτη λυκείου να προτάσσεται λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Ακολουθείται ένα πολύ συγκεκριμένο και επεξεργασμένο πλάνο και είμαστε έτοιμοι για τις εξετάσεις» υπογράμμισε.