Αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο ζήτησε ο Παναγιωτόπουλος από το ΝΑΤΟ

Οι υπουργοί Άμυνας της Συμμαχίας συνεδρίασαν με τηλεδιάσκεψη


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0:15
16/04/2020
Αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο ζήτησε ο Παναγιωτόπουλος από το ΝΑΤΟ
3
loading

Συνεδρίασαν σε έκτακτη σύνοδο οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ μέσω κρυπτογραφημένου συστήματος επικοινωνίας και εξέτασαν τους τρόπους στήριξης των κρατών - μελών εναντίον του κορονοϊού, καθώς και τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η επιδημία στο περιβάλλον ασφάλειας της Ευρώπης.

Οι υπουργοί Άμυνας επικύρωσαν συστάσεις της συμμαχίας προς ενίσχυση των δομών πολιτικής προστασίας των κρατών - μελών και ανέθεσαν στις στρατιωτικές αρχές την επεξεργασία προτάσεων περαιτέρω συμβολής των στρατιωτικών δυνάμεων στην υποστήριξη των δημοσίων συστημάτων υγείας, κυρίως μέσω της ετοιμότητας μεταφοράς ασθενών και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού.

Επίσης συμφώνησαν στην αναγκαιότητα η συμμαχία να εξετάσει την ανάπτυξη νέων επιχειρησιακών σχεδίων για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας της κλίμακας Covid-19, αντλώντας δεδομένα από τη σχετική εμπειρία των κρατών - μελών.

Οι υπουργοί Άμυνας εκτίμησαν ότι οι δυνατότητες άμυνας και αποτροπής του ΝΑΤΟ έναντι του συνόλου των απειλών και των προκλήσεων ασφάλειας παραμένουν ισχυρές, παρά τα επιμέρους μέτρα προστασίας προσωπικού που έχουν ληφθεί.

Στην παρέμβασή του ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανέδειξε τις αρνητικές συνέπειες των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία σε συνδυασμό με την έξαρση του Covid-19αι και κάλεσε τους συμμάχους να διαθέσουν επιπρόσθετες δυνάμεις στη συμμαχική δραστηριότητα εναντίον της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο.

Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι η άσκηση πίεσης με οργανωμένες μεταναστευτικές ροές στα σύνορά μας στον Έβρο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, συνοδευόμενη από εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων διεθνώς, αντιμετωπίσθηκε με επιτυχία και με αποφασιστικότητα από την ελληνική κυβέρνηση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Υπουργέ…

    ..Ούτε να τους ..πλησιάζουν τα παιδιά μπαλέτου του λιμενικού!! Γιατί να κινδυνεύουν αυτοί και οι οικογένειές τους. ;; Τελείως κλειστά σύνορα! Και αφήστε τους να βουλιάζουν βάρκες μονοι τους. !! Αν πνιγούν μόνοι τους ...οι άλλοι θα παραδειγματιστουν!!! Βαλτε σε ελεγχο και ολες τις mko

  2. avatar Lxί

    Άμα ήταν ο τσιπρας θα έβαζε και τους νατοικους να φέρνουν λαθρο όπως έκανε με τους λιμενικούς.

  3. avatar Κικέρων

    Μπράβο Υπουργέ . Μοναδική φορά τα τελευταία 30 χρόνια που βλέπω μια συντεταγμένη αντίδραση από ΥΠΕΘΑ απέναντι στους Τούρκους μέσα στο ΝΑΤΟ , αλλά και στα σύνορα σιγά - αλλά σταθερά . Δείχνεις να μπαίνει η Χώρα σε νέο δόγμα αντιμετώπισης της γείτονος - θετικό δείγμα γραφής !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει