Αποκρατικοποιήσεις και τράπεζες στο «μενού» της τρόικας

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11:47
13/12/2013
Αποκρατικοποιήσεις και τράπεζες στο «μενού» της τρόικας
2
loading

Οι αποκρατικοποιήσεις, αλλά και οι αλλαγές στο πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο της συνάντησης που έχει με τους εκπροσώπους της τρόικας από τις 9 το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών ο Γ. Στουρνάρας. Στην συνάντηση αναμένεται να μετέχει και η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Η Κυβέρνηση αναμένει για το 2014 έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις 3,3 δισ. ευρώ, όταν για το 2013 τα έσοδα από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ανήλθαν σε 1,23 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) αναμένεται να ζητήσουν μεγαλύτερη ευελιξία και μεγαλύτερη ταχύτητα στις διαδικασίες που ακολουθεί το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και να ξεκαθαρίσουν πως πιθανές νέες αποκλίσεις στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα διογκώσουν το χρηματοδοτικό κενό του 2014.

Στη συνάντηση αναμένεται να εξετασθούν οι αλλαγές στο πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών υπό το πρίσμα της διαγνωστικής άσκησης που διενήργησε η BlackRock Solutions στα δανειακά χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Gabriella

    ζήτω η αποκρατικοποιήσεις, ζήτω οι τράπεζες, ζήτω και η ανεργία μου!

    1. avatar Gabriel

      Άνεργος είσαι βρε Μπομπ? Σε απέλυσε το κόμμα του λαού από επίσημη μασκώτ του? Κρίμα μωρέ... Άντε κάνε καμιά πορεία... Ξέρεις εσύ... χααχχαχαχαχα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει