Η φορολογία των ακινήτων θα πρέπει να περάσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, όπως άλλωστε έχει προτείνει και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η φορολογία πρέπει «να πάει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα μπορεί ο κάθε δήμος να ελέγχει κομμάτι – κομμάτι την πόλη του και να επιβάλλει μόνος του και πιο δίκαια τον φόρο που θα είναι και ανταποδοτικός», επισήμανε.
Αναφερόμενος στα χρέη των δήμων, ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι για την κάλυψή τους το υπουργείο χρειάζεται επιπλέον κεφάλαια 150 εκατ. ευρώ, πέραν των 700 εκατ. ευρώ που έχουν προγραμματιστεί.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αναγνωρίζοντας ότι οι δυσκολίες δεν έχουν τελειώσει. «Δεν λέμε ότι όλα είναι καλά, όμως από το 2014 ο πολίτης θα αντιληφθεί στην καθημερινότητά του τα απτά αποτελέσματα της βελτίωσης της οικονομίας».

Ερωτηθείς για την ανεργία επισήμανε ότι δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με ευχολόγια, αλλά «πρέπει να φτιάξουμε σιγά – σιγά τα δημοσιονομικά του κράτους για να την αντιμετωπίσουμε».

«Πρέπει να γίνουν επενδύσεις, κάποιος να φέρει λεφτά και να πιστεύει ότι δεν θα χρεοκοπήσει η χώρα και τα λεφτά του δεν θα πάνε χαμένα, πρέπει να πιστεύει ότι το χρέος είναι διαχειρίσιμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μιχελάκης χαρακτήρισε μονόδρομο τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης και πρόσθεσε ότι το 2014 το χρέος θα γίνε βιώσιμο υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα πιάσει τους στόχους της.