Να δείξει καθένας από εμάς την αυτοπειθαρχία που χρειάζεται ζήτησε ενόψει Πάσχα ο υφυπουργός για την αντεγκληματική πολιτική Λευτέρης Οικονόμου, εξηγώντας ότι δεν είναι το βασικό τι θα πει η Αστυνομία σε περιστατικά εορτασμών αλλά όλοι να εφαρμόσουμε τις οδηγίες των ειδικών.

«Εκείνη θα κάνει συστάσεις, θα πρέπει ο καθένας από μας να δείξει την αυτοπειθαρχία που χρειάζεται» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, «είναι κρίσιμες οι μέρες, χρειάζεται υπομονή κι επιμονή και να αποφεύγουμε τις στενές επαφές».

Ερωτηθείς τι θα γίνει αν κάποιος βγει και ψήνει στο μπαλκόνι του, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως δεν απαγορεύεται κανείς να βγει στο μπαλκόνι του, αυτό που δεν πρέπει να κάνει είναι να αρχίσουν οι κοινωνικές επαφές και συναναστροφές. 

Σχετικά με το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας ΙΧ την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα, ο υφυπουργός εξήγησε πως αρμόδια για τέτοιου είδους ανακοινώσεις είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σημειώνοντας πως εξετάζονται πάντα όλα τα σενάρια κι έτσι έχει υποχρέωση να κάνει μία υπεύθυνη κυβέρνηση.

Ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών και την εξάπλωση του κορονοϊού θα ληφθούν την κατάλληλη στιγμή τα αναγκαία μέτρα, υπογράμμισε.