Το Υπουργείο Υγείας έχει αλλάξει αρκετές φορές όνομα στην πορεία των χρόνων.

Κάποτε λεγόταν «Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών», το 1982 έσπασε σε δύο διαφορετικά χαρτοφυλάκια όπου το ένα βαπτίστηκε «Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας» (το άλλο ήταν το «Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων»), ακολούθως ενοποιήθηκε σε «Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων», αργότερα θα μετονομαστεί σε «Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, ο Αντώνης Σαμαράς θα το κάνει «Υπουργείο Υγείας» σκέτο, ο Αλέξης Τσίπρας θα το μετατρέψει σε «Υπουργείο Υγείας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» και τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα του επαναφέρει τον απλό τίτλο «Υπουργείο Υγείας».

Σε όλες αυτές τις αλλαγές άλλαζαν και οι σχετικές πινακίδες στους εξωτερικούς χώρους και στις πόρτες, τα λογότυπα στα επίσημα έγγραφα και βέβαια οι ταμπέλες στην αίθουσα που παραχωρούνται οι συνεντεύξεις Τύπου.

Πρόκειται για την αίθουσα που κάθε απόγευμα στις έξι ο καθηγητής παθολογίας με ειδικότητα στη λοιμωξιολογία Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη μας ενημερώνουν για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αναφορικά με την επιδημία του κορονοϊού.

Όλες τις τελευταίες εβδομάδες στο σκούρο μπλε φόντο που τους πλαισίωνε στα τηλεοπτικά πλάνα, διέκρινε κανείς ότι είχε σβηστεί ο παλαιότερος τίτλος του υπουργείου, κάτι που δεν άρεσε στους ιθύνοντες.

Έτσι, δημιούργησαν νέα ταμπέλα η οποία αναρτήθηκε πριν από λίγες μέρες, και συγκεκριμένα την 1η του μήνα. Πλέον, φιγουράρει φαρδύς πλατύς ο τίτλος «Υπουργείο Υγείας», τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, με το εθνόσημο από πάνω – το οποίο ούτως ή άλλως υπάρχει εδώ και χρόνια σ’ εκείνη τη θέση.