Με τον πρόεδρο της ΠΟΠΕΚ Γιώργο Ασμάτογλου συνομίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, με τα προβλήματα στη λειτουργία των πρατηρίων καυσίμων στο επίκεντρο.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο κ. Γεωργιάδης, τα πρατήρια είναι στις επιχειρήσεις που δικαιούνται τα 800 ευρώ ενώ εντάσσονται και στη μειωμένη καταβολή ενοικίου.

Προανήγγειλε πως σε πνεύμα καλοπιστίας και δικαιοσύνης, και καθώς αποδεικνύεται η πτώση του τζίρου, η κυβέρνηση θα πάρει επιπλέον μέτρα. «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν απολύσεις» ξεκαθάρισε ωστόσο, απαντώντας στον κ. Ασμάτογλου, «θα βρούμε την άκρη όλοι μαζί πολιτισμένα». 

Αναφορικά με την αγορά, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως υπερβολική αισχροκέρδεια, πλην 2-3 περιπτώσεων, δεν υπήρξε, προσθέτοντας πως σε γενικές γραμμές η αγορά έχει συμπεριφερθεί με κατανόηση και με αυτοσυγκράτηση.

Για τα αντισηπτικά, ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε πως η κυβέρνηση βρήκε μεγάλη ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης, που είναι η πρώτη ύλη, αδειοδότησε υπάρχουσες βιομηχανίες καλλυντικών για να κάνουν νέες παραγωγικές μονάδες, κι έτσι αυξήθηκε η εγχώρια παραγωγή από 200.000 τεμάχια την ημέρα σε 750.000. Με την ένταξη και υπαρχουσών βιομηχανιών η παραγωγή θα αυξηθεί στο ένα εκατομμύριο την ημέρα και καθώς αναμένεται να ενταχθούν ακόμα δύο, η παραγωγή αναμένεται να φτάσει το 1,3 εκατ.

«Είμαστε στην ημερήσια ζήτηση, η αγορά ισορροπεί» είπε. 

Για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, ο κ. Γεωργιάδης έστρεψε τα βέλη του κατά της ΟΙΕΛΕ λέγοντας πως έχει κάνει μεγάλο αγώνα οι εκπαιδευτικοί να μην πάρουν τα 800 ευρώ, και πως έχει μίσος προς τους εργοδότες της. Είναι ο μόνος κλάδος στην Ελλάδα που αποφάσισε να μην μπει στα 800 ευρώ, πρόσθεσε.