Σε τρεις άξονες θα κινείται σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα «#ΜένουμεΌρθιοι» που θα παρουσιάσει σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδρούρου θα ήταν αυτό που θα λάμβανε ο τέως πρωθυπουργός εάν το κόμμα του βρισκόταν σήμερα στην κυβέρνηση.

Αυτό που θα επεδίωκε είναι αύξηση των δαπανών για την άμεση ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, δημοσιονομικές δαπάνες για την άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των πολιτών γενικότερα, καθώς επίσης και ένα μεγάλο πακέτο ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων με εγγυήσεις δανείων.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας προ ημερών στη Βουλή είχε επισημάνει πως «δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά φοβάμαι ότι κινδυνεύουν να χαθούν μέσα σε λίγους μήνες οι θυσίες και οι κόποι που είχε κάνει ο ελληνικός λαός. Πρέπει να φροντίσουμε ώστε οι απώλειες να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες».

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί με αποσπασματικά μέτρα να αντιμετωπίσει τις ολέθριες συνέπειες της πανδημίας στον τομέα της οικονομίας ωστόσο δεν μπορεί να έχει καμία δικαιολογία εάν δεν τα καταφέρει μετά την αποφασισθείσα παρέκκλιση από τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και τη ρευστότητα που θα διατεθεί από τις παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αφετέρου λόγω της ύπαρξης του “μαξιλαριού” ασφαλείας και της κλίμακας των δημοσίων παρεμβάσεων που επιλέγονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στις 14:00, και θα συμμετάσχουν επίσης οι τομεάρχες Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας, Νίκος Παππάς και Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.