«Θέλουμε να προσελκύσουμε τουρίστες από μακρινές χώρες, όπως η Κίνα και η Ινδία, που θα επισκέπτονται παράλληλα και την Τουρκία», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η κ. Κεφαλογιάννη, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, τόνισε σε τηλεοπτική συνέντευξή της ότι ο τουρισμός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, τον οποίο προσπαθεί να ενισχύσει όσο γίνεται περισσότερο. «Θα θέλαμε ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που επισκέπτονται την Ελλάδα να αυξηθεί και να μην περιοριστεί στους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου», είπε ακόμα η Ελληνίδα υπουργός.

«Δεν είδαμε ποτέ την Τουρκία ως ανταγωνίστρια – τη βλέπουμε ως σημαντικό εταίρο», τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε ακόμα και στο θέμα των θεωρήσεων που απασχολεί ιδιαίτερα την Τουρκία και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η «πρώτη χώρα που εξασφάλισε διευκολύνσεις στην Τουρκία, στο πλαίσιο της Σένγκεν». «Η Ελλάδα κάνει τα πάντα για να προσελκύσει τους Τούρκους», υπογράμμισε και προσέθεσε ότι θα ξανατεθεί το θέμα των θεωρήσεων κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρία στην ΕΕ.