Το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας-Αττικής 2021, έρχεται για συζήτηση στη Βουλή, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, με στόχο την εξασφάλιση της ευρύτερης δυνατής πολιτικής συναίνεσης.

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος.

Όσον αφορά τις στρατηγικές επιλογές του σχεδίου, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης επεσήμανε ότι «πρόκειται να αποτελέσουν τον οδικό χάρτη για τα επόμενα 20 χρόνια και αφορούν και αντιμετωπίζουν ισότιμα και συμπληρωματικά το περιβάλλον, την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό, την κοινωνική συνοχή και την αστική αναζωογόνηση».

«Πεποίθησή μας είναι ότι ο σχεδιασμός του χώρου αφορά όλους και δεν είναι υπόθεση μόνο του ΥΠΕΚΑ, γι’ αυτό και επιδιώκουμε μέσα από την ενημέρωση των Ελλήνων βουλευτών να επιτευχθεί μία βάση συναίνεσης, που πρέπει να έχουμε ως κοινωνία για να προσδιορίσουμε τις μεγάλες αναπτυξιακές χωρικές παρεμβάσεις» τόνισε ο κ. Μανιάτης, ο οποίος προσδοκά στη γόνιμη συμμετοχή των βουλευτών και των κομμάτων.

Για τη συζήτηση του νέου ρυθμιστικού σχεδίου, που σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, συνιστά κορυφαία δράση στήριξης των κατοίκων του μητροπολιτικού συγκροτήματος της πρωτεύουσας και των οικονομικών δραστηριοτήτων που φιλοξενεί, ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι στόχος είναι «το τελικό σχέδιο που θα προκύψει να είναι ένα ολοκληρωμένο χωροταξικό, πολεοδομικό και αναπτυξιακό περιβαλλοντικό πλαίσιο για την Αττική, που θα συμβάλει στην απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία των κατοίκων, αξιοποιώντας όλες τις προοπτικές και δυνατότητες του τόπου μας».