«Αν η αξιολόγηση που θα γίνει καταλήξει στο αποτέλεσμα ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας τότε θα γίνουν», επανέλαβε ακόμη μια φορά ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής».

«Βάζω στοίχημα ότι δεν θα υπάρξει απόλυση στο ΕΣΥ και στη δεύτερη φάση της διαθεσιμότητας και κινητικότητας στα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης», διευκρίνισε, πάντως, ο υπουργός.

«Έχουμε ήδη περάσει στο επόμενο στάδιο, που αφορά τα νοσοκομεία στην επαρχία. Η κατάσταση εκεί είναι πιο περίπλοκη σε σχέση με την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, καθώς πρέπει να λάβουμε υπόψη παράγοντες, όπως η γεωγραφία της περιοχής ή το οδικό δίκτυο. Δεχτήκαμε τις τελικές προτάσεις και από εβδομάδα ξεκινά ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι στην πρόσφατη Κυβερνητική Επιτροπή αποφασίστηκε ο ΕΟΠΥΥ να γίνει μόνο αγοραστής. «Οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες κατάλαβαν ότι κοστίζει πολύ να συντηρούν δικές τους μονάδες παροχής. Με αυτό το μοντέλο λειτουργίας θέλουμε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρημάτων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με την κοινοβουλευτική επιβίωση της κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι στόχος είναι να αντέξει μέχρι το τέλος της τετραετίας και εκτίμησε ότι θα τα καταφέρει. «Το να σταματήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνο για την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Τέλος, ζήτησε ενότητα και σωφροσύνη για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και αποκάλυψε ότι στην παράταξή του «υπάρχει ένα πρόσωπο για το οποίο όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε».