Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, συνέντευξη στo ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ» και αναφέρθηκε για το θέμα της απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης στο δημόσιο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι: «Εντείνουμε την προσπάθεια για την απονομή της πειθαρχικής δικαιοσύνης στο Δημόσιο, η οποία δεν κινείτο με καλούς ρυθμούς. Σημειώνεται πρόοδος. Μετά από έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) εντοπίστηκαν περιπτώσεις που είχαν κινηθεί οι ποινικές διαδικασίες και δεν είχαν κινηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες.

Ο κ. Στουρνάρας αντέδρασε άμεσα με το που κοινοποιήθηκαν τα στοιχεία. Θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία όσοι πρέπει, ενώ θα ζητήσει πειθαρχικές ευθύνες από τους προϊσταμένους, στις περιπτώσεις όπου γνώριζαν για την ποινική διαδικασία και δεν κινήθηκε το πειθαρχικό… Υπήρχε μια ομερτά που τώρα σπάει. Περίπου 1.000 δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αυτοδίκαιη αργία, ενώ σχεδόν 200 έχουν απομακρυνθεί από την αρχή της χρονιάς ως αποτέλεσμα της επιτάχυνσης της πειθαρχικής δικαιοσύνης… Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε ολοκληρώσει το πρώτο κύμα της κινητικότητας αν δεν είχαμε συνεργασία με τα Υπουργεία. Εντόπισαν πλεονάζουσες θέσεις, έκαναν μοριοδοτήσεις», τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.