Μιλώντας στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Μόσχα σε δημοσιογράφους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε αμετακίνητος από τη θέση του σχετικά με ενδεχόμενη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει η Hurriyet, ο Τούρκος πρόεδρος μετά τη σύνοδο κορυφής για την Ιντλίμπ της Συρίας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε εκ νέου ότι δεν θα ήθελε να βρεθεί στον ίδιο χώρο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί νεκρών στον Έβρο.

«Τα σύνορά μας δεν θα κλείσουν. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσοφ ζήτησε να συναντηθούμε στη Σόφια και να προσκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ημέρα που το πρότεινε, σημειώθηκαν δυο θάνατοι στα σύνορα. Δεν θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο και να βρεθώ στην ίδια φωτογραφία με εκείνον. Προσπάθησαν αρκετά να με πείσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

«Έχουμε ανοίξει τις πόρτες αυτή τη στιγμή. Οι πρόσφυγες φεύγουν με δική τους επιθυμία, δεν τους εξαναγκάζουμε να φύγουν από την Τουρκία. Θα φτάσουν όπου μπορούν. Η Ελλάδα τους διώκει. Αυτοί οι πολιτικοί (οι Έλληνες) πρέπει να γνωρίζουν ότι η ανθρώπινη ζωή δεν είναι τόσο φθηνή» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.