Στην κατεύθυνση απαγγελίας επιπλέον κατηγοριών κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου κινείται η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής.

Ωστόσο τα μέλη της δεν είναι απόλυτα βέβαια για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί και κρίθηκε σκόπιμο να σταλεί επί τούτου επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο οποίος με τη σειρά του όμως παρέπεμψε το θέμα στον επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου του Κοινοβουλίου, καθηγητή Κώστα Μαυριά ο οποίος και καλείται τα προσεχή εικοσιτετράωρα να γνωμοδοτήσει για το θέμα.

Οι πιθανότερες εκδοχές είναι δύο: ή θα χρειαστεί σχετικό αίτημα διεύρυνσης του κατηγορητηρίου που θα υπογράφεται από τουλάχιστον 30 βουλευτές και θα τεθεί στην Ολομέλεια ώστε να αποφασίσει η πλειοψηφία με ονομαστική ψηφοφορία (κάτι που είχε γίνει και παλαιότερα με την υπόθεση του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου) ή θα χρειαστεί απλά αίτημα προς την Ολομέλεια από την Προανακριτική Επιτροπή.

Υπάρχει και ένα τρίτο ενδεχόμενο, με λιγότερες όμως πιθανότητες που θέλει να ολοκληρώνονται πρώτα οι εργασίες της Επιτροπής και στο πόρισμα της πλειοψηφίας να αναφέρεται ότι προέκυψαν νέα συναφή αδικήματα κατά του ελεγχόμενου πολιτικού.