Στις συνθήκες υπό τις οποίες εξετάστηκε ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης» αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6».

Όπως είπε, υπήρχε ένα  μεγάλο τραπέζι συνεδριάσεων σε έναν χώρος αρκετά μικρό, με αποτέλεσμα το τραπέζι να καλύπτει όλο το χώρο. Παράλληλα, υπήρχε μία τηλεόραση με αρκετά μεγάλη οθόνη, αλλά ο μάρτυρας δεν ήθελε οπτική επαφή ούτε με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά. «Υπήρχαν όμως δύο μεγάλα μεγάφωνα, σαν αυτά του στέρεο που λέμε, για να θυμηθούμε τα παλιά, απ’ όπου ακουγόταν η φωνή του καθαρά, αν και αλλοιωμένη. Πώς είναι όταν πίνεις ήλιο και κάνεις τη φωνή σου μετά; Είχε, να το πώς χαριτολογώντας, ένα τέτοιο έντονο χαρακτηριστικό», σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη.

Πρόσθεσε, δε, πως ο «Σαράφης» ακουγόταν καθαρά, χωρίς να υπάρχει καθυστέρηση, ανάμεσα σε ερωτήσεις και απαντήσεις. «Απλώς, χανόταν η αμεσότητα της επαφής, όταν τον άλλο τον έχεις μπροστά, αλλά δεν είχαμε πρόβλημα να πάρουμε απαντήσεις», τόνισε.