Με αντικείμενο την προώθηση κοινών δράσεων και την ενίσχυση της συνεργασίας πολιτείας και πιστοποιημένων φορέων της κοινωνίας των πολιτών που παρέχουν υπηρεσίες παιδικής φροντίδας, συναντήθηκαν σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου, με τον πρόεδρο του συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο.

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό της μικρής Μαρίας από τον καταυλισμό Ρομά στη Θεσσαλία και το σοβαρό θέμα της εμπορίας παιδιών διεθνώς, ο κ. Κεγκέρογλου, μίλησε για την αναγκαιότητα συντονισμού των δράσεων όλων των φορέων παιδικής προστασίας (κρατικών, αυτοδιοικητικών και μη κερδοσκοπικών). Ανέφερε, επίσης ότι προωθείται ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των δομών με στόχο την διασφάλιση της ποιότητας και αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Κατά τη συνάντηση εξετάσθηκαν τρόποι προώθησης κοινών δράσεων μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών και δομών της Γ.Γ. Πρόνοιας και του «Χαμόγελου του Παιδιού», που αφορούν σε λειτουργία ξενώνων προσωρινής φιλοξενίας ανηλίκων για πολλαπλή φροντίδα και ασφάλεια αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο και οικογενειών που βρίσκονται σε κρίση.

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της οργάνωσης για την παροχή κάθε συμπληρωματικής αρωγής, σημειώνοντας ότι το δίκτυο των κρατικών δομών παιδικής προστασίας, από κοινού με άλλα θεσμοθετημένα δίκτυα οφείλουν να ενισχύσουν την αμφίδρομη συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη τους.