Τη δική του απάντηση στα όσα είπε χθες στην Προανακριτική Επιτροπή  ο πρώην Οικονομικός Εισαγγελέας, Π. Αθανασίου, έδωσε ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης μέσω ανακοίνωσεις που εξέδωσε.

«Στη σημερινή κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Novartis, ο κ. Π. Αθανασίου διάβασε τα παραμύθια της Xαλιμάς. Τρία στοιχεία τον διαψεύδουν πανηγυρικά και δημιουργούν απορίες για τους πραγματικούς λόγους που τον οδήγησαν να επικαλεστεί ευφάνταστα σενάρια.

1. Καμία επιστολή δεν έστειλα τον Αύγουστο του 2015 στον κ. Παπαγγελόπουλο που να αφορούσε καταγγελίες για εγκληματική οργάνωση με χρήματα που κατέληγαν σε πολιτικά πρόσωπα.

2. Εκείνη την περίοδο όχι μόνο δεν επικοινωνούσα με τον κ. Παπαγγελόπουλο αλλά δεν τον γνώριζα καν.

3. Η έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ είχε αρχίσει μήνες πριν τις εν λόγω φαντασιώσεις του κ. Αθανασίου  και μάλιστα τον Αύγουστο του 2015 είχαν κληθεί για κατάθεση, μάρτυρες ως ύποπτοι.

Θα ήταν τίτλος τιμής για μένα, εάν ο έλεγχος για τη λίστα Λαγκάρντ είχε ξεκινήσει με παρέμβασή μου. Δυστυχώς όμως δεν έγιναν έτσι τα πράγματα, παρότι ο κ. Αθανασίου έτσι «έπρεπε» να τα παρουσιάσει».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Αθανασίου φέρεται να κατέθεσε στην προανακριτική, ότι παραμονές των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 και αφού είχε προηγηθεί επιστολή του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, σύμφωνα με την οποία οι κ.κ. Μιωνής και Παπασταύρου είχαν συγκροτήσει επενδυτική ομάδα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η ομάδα της Ελένης Τουλουπάκη ταξίδεψε στο Παρίσι με μυστικότητα και χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερωθεί τα καθ΄ ύλην αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.

Η επιστολή Φιλιππάκη δεν έφτασε ποτέ στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα, όπως θα έπρεπε, αλλά διαβιβάστηκε στο γραφείο της κ. Τουλουπάκη. «Η αίσθησή μου ήταν ότι αυτό το ταξίδι έπρεπε να γίνει εν αγνοία της Δικαιοσύνης.

Έσπευσαν εκεί μια εβδομάδα πριν τις εκλογές», είπε ο Παναγιώτης Αθανασίου ο οποίος ωστόσο φέρεται να είπε ότι «για την υπόθεση Παπασταύρου υπήρχαν ενδείξεις. Αυτό άλλωστε λέει και το ΣΔΟΕ. Είχαν βρεθεί πολλά στοιχεία. Υπεβλήθη αίτημα δικαστικής συνδρομής».