Εκλογικός νόμος: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, κόντρα στη Βουλή

«Όχι στους καιροσκοπικούς συνασπισμούς»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:56
23/01/2020
Εκλογικός νόμος: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, κόντρα στη Βουλή
22
loading

Με ενστάσεις αντισυνταγματικότητας, από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, άνοιξε η συζήτηση του νέου εκλογικού νόμου, στην Ολομέλεια της Βουλής. Και τα δύο κόμματα έθεσαν θέμα αντισυνταγματικότητας διάταξης που εισάγει διαχωρισμό του συνασπισμού κομμάτων από το αυτοτελές κόμμα, σε σχέση με την πριμοδότησή τους (μπόνους). Η ένσταση αντισυνταγματικότητας απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Θ. Λιβάνιος: Όχι στους καιροσκοπικούς συνασπισμούς

«Ξέρουμε πως οραματίζεστε τους συνασπισμούς. Το κάνατε το 1989 και το 1990. Όταν κατεβήκατε μαζί με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για να κόψετε την αυτοδυναμία από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη! Οραματίζεστε συνασπισμούς καιροσκοπικούς, με αποκλειστικό στόχο να μην δώσετε στη χώρα κυβέρνηση. Γι΄αυτό ψηφίσατε την απλή αναλογική στις εθνικές εκλογές, γι΄αυτό ψηφίσατε την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση! Γιατί στην αναμπουμπούλα χαίρεστε», είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

Ο υφυπουργός σχολίασε και τη στάση του Κινήματος Αλλαγής. «Το Κίνημα Αλλαγής, που εξανίσταται σήμερα για τους συνασπισμούς, κέρδισε 3 φορές εκλογές με το νόμο Κούβελα. Το 1993, το 1996 και το 2000. Δεν ενοχλούσε τότε; Δεν το γνωρίζανε; Όλοι οι υπουργοί Εσωτερικών που υπήρχαν, αξιολογότατοι, πλην ενός, δεν νιώθατε την αντισυνταγματικότητα; Δεν διαβάζατε τι έλεγε τότε ο αείμνηστος Μάνεσης; Το αλλάξατε το 2004, δηλαδή, 14 χρόνια μετά. Παρεμπιπτόντως αντισυνταγματική ήταν η εξαίρεση των υπολοίπων των μονοεδρικών περιφερειών, με το νόμο του 1989», είπε ο Θοδωρής Λιβάνιος.

«Η κυβέρνηση έφερε γραμμή-γραμμή και λέξη-λέξη, το νόμο που ίσχυε το 2008. Εισηγητής ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης ολονών. Τον ευχαριστούμε για το έργο του, για τη θητεία του. Βγαίνατε και τον υποστηρίζατε δημοσίως για να επανεκλεγεί. Ποιον; Τον ‘αντιδημοκράτη'; Που έκανε ‘πραξικόπημα' εισηγούμενος αυτό το νόμο; Και μας λέτε σήμερα ότι οι διατάξεις αυτού του νόμου είναι αντισυνταγματικές; Ε, δεν γίνεται να υποστηρίζετε εσείς οι τόσο δημοκράτες έναν αντισυνταγματικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας!», είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών και υπενθύμισε, ως προς το νομικό σκέλος, ότι το θέμα είναι ανοιχτό και δεν έχει κριθεί ποτέ από το ΑΕΔ, αφού παραμονές του Ιουνίου του 2012 ο Συνασπισμός δήλωσε αυτοτελές κόμμα για να διεκδικήσει το μπόνους των 50 εδρών.

Κίνημα Αλλαγής: Πολιτική πονηρία με τη διάταξη για τους συνασπισμούς

Από το Κίνημα Αλλαγής ο Ανδρέας Λοβέρδος κατήγγειλε ότι με τη συγκεκριμένη διάταξη, αποκλείονται οι συνασπισμοί κομμάτων από την πρόσβαση στην πριμοδότηση (μπόνους) αφού θέτει ως προϋπόθεση για τη χορήγησή του, το να είναι ο μέσος όρος της δύναμης, των συνεργαζόμενων κομμάτων, μεγαλύτερος από την εκλογική δύναμη του αυτοτελούς κόμματος που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

«Απευθύνομαι στον υφυπουργό Εσωτερικών, διότι έχει και ένα πολιτικό παρελθόν. Γιατί μου ξυπνάς το παρελθόν; Απώλεια μνήμης προσφάτου, πολιτικής και έντονης, δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε ότι έχετε πάθει. Η διάταξη απαγορεύει να δοθεί το πριμ του πρώτου κόμματος σε συνασπισμό κομμάτων. Η διάταξη είναι αντισυνταγματική και παραβιάζει τις διατάξεις του Συντάγματος περί λαϊκής κυριαρχίας, τη διάταξη σε σχέση με την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και τις διερευνητικές εντολές, τις διατάξεις για την ισοδυναμία της ψήφου», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος και κατηγόρησε την κυβέρνηση εκλογικούς τακτικισμούς.

«Όποιος διαβάσει προσεκτικά τη σημερινή έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής, θα δει ότι θέτει, ευγενικά, το ζήτημα, παραθέτει τις απόψεις συνταγματολόγων και επισημαίνει απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία στην ουσία δεν έγινε διάκριση μεταξύ συνασπισμού κομμάτων και αυτοτελούς κόμματος. Γιατί παραβιάζετε το Σύνταγμα; Τι φοβάστε; Θέλετε να αποκλείσετε μια συνεργασία δική μας μαζί σας ή μήπως μια συνεργασία δική μας με τον ΣΥΡΙΖΑ; ‘Η μήπως θέλετε να προλάβετε μην σας ξεπεράσουμε στο μέλλον σε εκλογικά ποσοστό; Να μας πείτε. Είναι για γέλια η συγκεκριμένη ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση. Δεν μπορείτε να υποστηρίζετε πράγματα που ξέρετε ότι είναι πέραν των θεσμών. Είναι πρακτική πολιτικής πονηρίας που έχει καταδικαστεί», είπε ο κ. Λοβέρδος.

«Με τη διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση αναδεικνύεται ως κυβέρνηση μια μειοψηφία. Γιατί ο συνασπισμός κομμάτων δεν έχει πρόγραμμα; Εδώ απαγορεύετε την προεκλογική συνεργασία κομμάτων σε κάθε περίπτωση και αυτό είναι αντιδημοκρατικό», είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης από το Κίνημα Αλλαγής και τόνισε ότι είναι αδιανόητο ο ελληνικός λαός άλλο πρόγραμμα πολιτικό να ψηφίζει και άλλη κυβέρνηση να τον κυβερνά επειδή το μπόνους θα πάει εκεί. Ο κ. Σκανδαλίδης ζήτησε απόσυρση της διάταξης διότι παραβιάζει κατάφωρα το πνεύμα του Συντάγματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Διάταξη που θυμίζει τους χειρότερους εφιάλτες

Την ένσταση αντισυνταγματικότητας στήριξε, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σπύρος Λάππας. «Δεν ξέρω κύριε Λοβέρδο τι σας θυμίζει ο υφυπουργός, ο κ. Λιβάνιος. Ξέρω ότι αυτή η ρύθμιση πρέπει να μας θυμίζει τους χειρότερους εφιάλτες του πολιτικού συστήματος από το 1950 μέχρι σήμερα», είπε ο Σπύρος Λάππας και πρόσθεσε: «Η ανάδειξη του κοινοβουλίου είναι κορυφαία πολιτειακή λειτουργία και άρα θα έπρεπε να προσεγγίζουμε προσεκτικότεροι και σοφότεροι τέτοιες διατάξεις. Η διάταξη προσβάλλει το Σύνταγμα και τη λαϊκή κυριαρχία και ετυμηγορία. Εσείς, όταν νομοθετείτε, δεν κοιτάτε προς δυσμάς. Εσείς κοιτάτε προς ανατολάς. Σε εκείνα τα καταφρονεμένα και απαξιωμένα πολιτικά συστήματα που το μόνο το οποίο τους ενδιαφέρει είναι η πολιτική κυριαρχία». Ο κ Λάππας ανέφερε δε πως στην αίθουσα της ολομέλειας πλανάται η άποψη του Αριστόβουλου Μάνεση ότι είναι απαράδεκτη και αντιδημοκρατική μια τέτοια διάταξη. «Γιατί τη φέρνετε; Αντέχει στην κριτική ότι δεν μπορεί, ένας συνδυασμός κομμάτων με ποσοστό 61%, να παίρνει λιγότερες ψήφους από ένα κόμμα που παίρνει 32% και 33%; Είναι δυνατόν; Και θα το ανεχθεί αυτό η ελληνική κοινωνία, το κράτος δικαίου;», είπε ο Σπύρος Λάππας.

«Έστω ότι έχουμε συνασπισμό κομμάτων που λαμβάνει στις εκλογές 60%. Αν το δεύτερο κόμμα λάβει 31%, ας πούμε η ΝΔ, τούτο θα σημαίνει ότι το κόμμα που έλαβε το 31% θα πάρει το μπόνους και δεν θα το πάρει το κόμμα που έλαβε 60%», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε η διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση αντιβαίνει την κοινή λογική και παραβιάζει το περί δικαίου αίσθημα και είναι κρίμα για τον υπουργό που έχει μακρά πορεία στην πολιτική να διαγράφει το ίδιο του το παρελθόν».

 ΝΔ: Πάγια αρχή μας η πολιτική σταθερότητα

«Δεν έχει κρύψει η ΝΔ ότι η αρχή της είναι υπέρ της κυβερνησιμότητας, της διασφάλισης της σταθερότητας και πάγια θέση μας είναι η αντίθεσή μας στα συστήματα της απλής αναλογικής», είπε ο εισηγητής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης και πρόσθεσε ότι για τη διασφάλιση της σταθερότητας κάμπτεται η ίση μεταχείριση των κομμάτων, με βάση πάγια νομολογία του ΑΕΔ που έχει κρίνει ότι δεν αντιβαίνει στο Σύνταγμα η δυσμενέστερη μεταχείριση συνασπισμών κομμάτων, σε σχέση με αυτοτελή κόμματα. Ο κ. Υψηλάντης παρατήρησε δε ότι υπήρξαν στο παρελθόν αντίθετες απόψεις για το θέμα, σε σχέση με τις απόψεις που είχε διατυπώσει ο Αριστόβουλος Μάνεσης. Πάντως ο βουλευτής υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης εισάγεται η μέγιστη δυνατή εγγύηση εκλογικής δικαιοσύνης και εν τέλει ο κοινός νομοθέτης αποφασίζει για το ενδεδειγμένο εκλογικό σύστημα, με βάση τις περιστάσεις.

«Η διάταξη για τους συνασπισμούς κομμάτων υπήρχε στο νόμο Παυλόπουλου και δεν την αλλάξατε το 2015», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. «Είχατε όλο το χρόνο, αν πιστεύατε ότι είναι αντισυνταγματική, να την αλλάξετε και να μην τη χρησιμοποιήσετε, όταν σε βόλευε για να γίνετε κυβέρνηση, το Σεπτέμβριο του 2015», είπε ο κ. Λιβανός και πρόσθεσε ότι η διάταξη είναι συνταγματικά ανεκτή διότι το Σύνταγμα αφήνει στον κοινό νομοθέτη να σταθμίσει τις συνθήκες, για την επίτευξη κυβερνησιμότητας, για να θεσπίσει εκλογικό σύστημα.

ΚΚΕ: Σταματήστε την υποκρισία

«Σταματήστε την υποκρισία, και από την μια πλευρά και από την άλλη», είπε παρεμβαίνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και τόνισε: «γίνεται ολόκληρη συζήτηση για τη συνταγματικότητα, για την ισοδυναμία της ψήφου. Καλά δεν ντρέπεστε; Υπάρχει ένα σύστημα, από το 1974 και μετά, εκλογικό, που να καταγράφει τη λαϊκή βούληση όπως εκφράζεται στις εκλογές; Πέστε μας ένα!». Ο Θανάσης Παφίλης κατήγγειλε όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα προώθησαν εκλογικά συστήματα αναλόγως του συμφέροντός τους. «Πενήντα έδρες μπόνους; Κλέβετε έδρες. Αυτή είναι η δημοκρατία σας. Φτιάχνετε συστήματα τερατώδη. Σταματήστε λοιπόν αυτή την υποκρισία. Μιλάτε για κυβερνησιμότητα. Σιγά τα λάχανα! Δεν είναι κυβερνησιμότητα είναι η σταθερότητα του συστήματος που δεν θέλετε να διαταράσσεται. Μας φέρνετε ένα σύστημα με το οποίο κλέβετε 50 έδρες και το λέτε αναλογικό; Με μπόνους 30 εδρών, και το λέτε αναλογικό; Αποκλείετε δε με το πλαφόν ένα κόμμα που παίρνει ποσοστό 2,9%. Αφήστε λοιπόν την υποκρισία και τα περί δημοκρατίας», είπε ο Θανάσης Παφίλης.

Ελληνική Λύση

«Σήμερα πρόκειται να ψηφίσουμε τον εκλογικό νόμο αλλά κανείς σας δεν λέει πως θα καταφέρουμε να σηκώσουμε από τον καναπέ τον πολίτη για να πάει να ψηφίσει. Διότι τόσο έχει απαξιωθεί το πολιτικό σύστημα. Διαφωνείτε υποκριτικά για τα μη ουσιώδη και συμφωνείτε σε άλλα τεράστια θέματα, στα ελληνοτουρκικά, στα μνημόνια, στις Πρέσπες», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας που επισήμανε ότι θέση του κόμματος του είναι η δημιουργία συνταγματικού δικαστηρίου. «Εμείς είμαστε φύσει υπέρ της απλής αναλογικής αλλά βάζουμε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Αν το κάνατε και εσείς αυτό, δεν θα είχε καταστραφεί η χώρα», είπε ο κ. Χήτας απευθυνόμενος στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΜέΡΑ25

«Κάθε εκλογικός νόμος με ενισχυμένη αναλογική, παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα της Ελλάδας, παραβιάζει τις αρχές της ισότητας της ψήφου, της αναλογικότητας και της αντιπροσωπευτικότητας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, Κλέων Γρηγοριάδης. «Με το νόμο που φέρνει η ΝΔ σήμερα για ψήφιση ίσως να το παρακάνει. Ωστόσο κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής, τώρα το θυμηθήκατε;», σχολίασε ο κ. Γρηγοριάδης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

22
σχόλια
 1. avatar Ομάδα Αλήθειας & Διαδικτυακής Προώθησης Θέσεων

  Την φοβάται ο Μητσοτάκης την απλή αναλογική,γιατί όταν δεί ο λαός οτι τα ποσοστά του είναι λίγα και ψηφιζεί μέτρα υπέρ των πλουσίων φίλων του και όχι του λαού, δεν θα υπάρχει μετά το κόμμα της ΝΔ,άσε που με το σανό ''ακυβερνησία''θέλουν τους μπόνους μπάς και δεν υπάρχει συγκυβέρνηση ώστε να μπορούνε να τρωνε ελέυθερα γιατι η πίττα-μίζα θα μοιράζεται μετά

 2. avatar ???/

  Καλυτερα να παμε σε εκλογες..πρεπει να φυγει ο Μητσοτακης μας καταστρεφει και μα ξεφτιλιζει στο εξωτερικο καθε μερα και πιο πολυ .

 3. avatar Ευπατριδης

  [...[ τον Μητσοτάκη ούτε η αλλαγή του εκλογικού νόμου δεν σε γλυτώνουν ούτε η στήριξη των ΜΜΕ πιά.
  τίκ-τάκ τίκ-τάκ τίκ-τάκ ο χρονος κυλάει
  ο Γιωργάκης έκατσε 2 χρόνια στην εξουσία με τα ΜΜΕ να τον στηρίζουν,
  τον [...] πόσο?? Είδη μίλανε για εκλογές το 2020

 4. avatar ποντικας ο μεγαλοπρεπής

  Με μονοκομματικες κυβερνησεις φτασαμε στη χρεοκοπια!!!Απλη αναλογικη !!

 5. avatar ?????????????????

  Ο νομος ειναι σωστος διοτι δεν δινει
  το δικαιωμα σε υπουλες συμφωνιες κατω απο το τραπεζι
  σε μειονοτικα κομματα χωρις αρχες......

 6. avatar Πραξικόπημα στη Βουλή

  Η Νέα Δημοκρατία έριξε από πάνω της το έσχατο φύλλο συκής που καλύπτει τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της.

 7. avatar La Makhnovtchina

  Ευνοεί τους εύπορους και βουλεύτες μόνο το ασφαλιστικό του Βρούτση !

  1)Η συντριπτική πλειοψηφία των εν λόγω αυξήσεων θα είναι λογιστικές και δεν θα τις δουν ποτέ στην τσέπη τους οι συνταξιούχοι.
  2)Η αποσύνδεση των εισφορών από το εισόδημα οδηγεί σε βαριά κοινωνική αδικία
  π.χ. δεν είναι λογικό ένας που βγάζει 70.000 ευρώ να πληρώνει τα ίδια με έναν που βγάζει 7.000
  3)Τελικά το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών πληρώνει περισσότερα σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα
  4)Δεύτερο θολό σημείο..«γενικευμένες αυξήσεις συντάξεων»
  5)η 13η σύνταξη καταργείται..αν και η ΝΔ την ψήφισε και έλεγε οτι δεν θα καταργηθεί
  6)Πρόκειται για την διάταξη που θα δίνει στο εξής την δυνατότητα σε συνταξιούχους να αναλαμβάνουν θέσεις μετακλητών σε Οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου, εισπράττοντας παράλληλα και το 70% της σύνταξής τους.

  1. avatar ENAΣ ΑΚΟΜΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΧΑΧΑ

   . ,

 8. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Οι εκλογικοί τους νόμοι δεν είναι μαθηματικά, το 40% των 300 δεν είναι 158 με καμία αριθμητική
  Μπαίνει για συζήτηση στη βουλή σύντομα, ένας νέος εκλογικός καλπονοθευτικός νόμος, δεξιάς κοπής, δηλαδή ενισχυμένης αναλογικής. Πολλά λέγονται. Αλλά λίγα από αυτά είναι ειλικρινή και επί της ουσίας.

  1. Ο εκλογικός νόμος κι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και δεν είναι απλή αναλογική. Η διατήρηση του περιορισμού του 3% για είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, σημαίνει κλοπή εδρών από τα μικρά κόμματα και δώρο στα μεγάλα και κυρίως στο πρώτο κόμμα.

  2. Απλή αναλογική είναι η γνωστή «απλή μέθοδος των τριών».
  Δηλαδή το 1% βγάζει τρεις έδρες (Στα 100 πήρες 1. Άρα στα 300 παίρνεις 3). Και για να πάρει ένα κόμμα μια έδρα χρειάζεται 0,33%.
  Δηλαδή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (π.χ.) που πήρε 0,41%, έπρεπε να πάρει το 0,41% των 300 βουλευτών, δηλαδή ένα βουλευτή (κι έχει και λίγο υπόλοιπο).
  Δηλαδή τα κόμματα που έμειναν εκτός βουλής και πήραν κάπου 8%, θα έπρεπε να πάρουν τουλάχιστον 24 έδρες (3% του 300 = 24). Που πήγαν αυτές οι έδρες; Ποιος τις έκλεψε;
  ....
  [...]

 9. avatar .;.

  Οτι και να κανεις Μητσοτακη θα φυγεις γρηγορα....τικ-τακ τικ-τακ ο χρονος σου πια κυλαει....

 10. avatar George 7015

  ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ?

 11. avatar parkis

  Σύμπραξη Μητσοτάκη - Βελόπουλου για την κατάργηση της απλής αναλογικής.. ΔΕΝ θέλουν να κυβερνούν με τα πραγματικά τους ποσοστά απο τις εκλογές γιαυτό η πατερίτσα της ΝΔ ο Βελόπουλος σαν άλλος Καρατζαφέρης θα φροντίσει ΝΔ για να είναι στην εξουσία ώστε να φέρνει την φτώχεια στους Έλληνες...

 12. avatar Albatros

  Ε ναι! Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο νόμος της απλής αναλογική; ψηφίστηκε, λίγες μέρες προ των εκλογών,, με απώτερο σκοπό την μεθόδευση του αποκλεισμού της αυτοδυναμίας στο επερχόμενο κόμμα. Ο Σκουρλέτης το γνωρίζει καλά και γνωρίζει επίσης ότι δεν μπορούν να διεκδικήσουν κυβερνητικό πόστο ξανά χωρίς την απλή αναλογική. Το ΚΙΝΑΛ προσπαθεί, δεν του απομένει και άλλος δρόμος. Αλλά μην μας περνάν και για μπούφους. Στον πελτέ τα μάτια όλων (ανεξαρτήτου χρώματος). Ας μιλήσουν χωρίς κείμενα κ;αι ;πό στήθους από το πόντιουμ της Βουλής και να διαπιστώσουμε όλλοι πόσα απίδια έχει ο δάκκος!

 13. avatar φροιξος

  καθε νομος περαν της ανοθευτης απλης αναλογικης εοναι αντισυνταγματικος. ολες οι ψηφοι εχουν το ιδιο βαρος , τελεια και παυλα!! Με τον νομο αυτο ο κουλης νομιζει οτι συνεπικουρούμενος απο τη διαπλοκή των ΜΜΕ θα κολλήσει στην εξουσία, αμ δε!!

  1. avatar ταδε εφη συριζα

   τωρα......παλια εκανε αλλα......ολο τουμπα κολοτουμπα......πιαστειτε απο κατι σταθερο.....

   1. avatar ταδε εφη συριζα

    πανε μαζεψε τους λαθρο του Κουλη σας προδοτες που
    επειδη ο Κουλης ειναι κυβερνηση τωρα δεν σας αφηνουν να μιλατε γιαυτο
    και ασε ολα τάλλα [...] ουστ απο δω κανετε και κριτικη

  2. avatar 5 χρονια καλη ηταν η ενισχυμενη…..τωρα σας βρωμισε

   τα καλα και συμφεροντα ταις ψυχαις ημων......και καιρω ειρηνικω...παρα του κυριου .......

  3. avatar φόλα-φόλα στους χουντοαριστερούς–ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ…

   ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . , ,

   1. avatar φόλα-φόλα στους χουντοαριστερούς–ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ…

    ....ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
    ΜΑΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΑΤΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ
    ΟΛΟΙ ΜΕ ΜΑΣ ΓΕΛΑΝΕ
    ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
    ΠΟΤΕ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΣΗ
    ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ [...] ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ .

   2. avatar φόλα-φόλα στους χουντοαριστερούς–ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ…

    ....ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
    ΜΑΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΑΤΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ
    ΟΛΟΙ ΜΕ ΜΑΣ ΓΕΛΑΝΕ
    ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
    ΠΟΤΕ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΣΗ
    ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ [...] ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ .

    1. avatar ΕΧΕΙΣ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ…. . ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟ 33. ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟ. ΤΟΝ ΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ …..

     ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ = φόλα -φόλα στους χουντοαριστερούς.......... ΦΟΛΑ -ΦΟΛΑ ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΗΣ Ε.Σ.Α..... ,

  4. avatar εφροιξα

   Δεν ελπίζω σε τίποτα λιγότερο απο 3000€/ μήνα , δεν φοβάμαι την τεμπελιά, είμαι αριστερίλας!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει