«Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στη Δικαιοσύνη, η οποία λειτούργησε στο ανώτατο επίπεδό της και πάρα πολύ γρήγορα», τόνισε ο βουλευτής και πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος.

Στο ενδεχόμενο να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι δεν υπάρχει συνταγματικά η δυνατότητα να τεθεί εκτός νόμου a priori ως πολιτικό κόμμα με άλλες διεργασίες.

«Σε ό,τι αφορά στην ερμηνεία των συγκεκριμένων περιστατικών που η Δικαιοσύνη διαθέτει, προφανώς και γίνεται. Αν είναι έτσι δεν τίθεται θέμα πολιτικού κόμματος. Χαρακτηρίζεται το μόρφωμα εγκληματική οργάνωση», είπε.

Ο κ. Λοβέρδος, με την ιδιότητα του συνταγματολόγου διευκρίνισε ότι δεν γίνεται τίποτα με τις έδρες των βουλευτών οι οποίοι δεν εμπλέκονται στην υπόθεση. Επίσης, επεσήμανε ότι δεν αίρεται η ιδιότητα του βουλευτή εάν δεν υπάρχει καταδίκη.

«Δεν μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές η παραίτηση βουλευτή Επικρατείας και η αποδοχή της αναπλήρωσής του από κάποιον από τους επόμενους υποψηφίους», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος στον real fm. Τέλος, σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε λάθος τη σκέψη κάθε φορά που σε κάθε πρόβλημα που εμφανίζει η λειτουργία της Δημοκρατίας να ζητάς γενικές βουλευτικές εκλογές.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.