Πέτσας για μεταναστευτικό: Προχωρούμε τον σχεδιασμό με τις κλειστές δομές, αυτό δεν θα σταματήσει

Τι προβλέπει το συνταγματικό πλαίσιο για την πρόταση Προέδρου της Δημοκρατίας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:38
14/01/2020
Πέτσας για μεταναστευτικό: Προχωρούμε τον σχεδιασμό με τις κλειστές δομές, αυτό δεν θα σταματήσει
41
loading

Στο μεταναστευτικό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας πως είναι βαθιά κοινωνικό ζήτημα, που έχει να κάνει με το σύνολο της κοινωνίας και πρέπει οι όποιες αντιδράσεις να εξεταστούν σε δύο επίπεδα: Σε εκείνες που αφορούν τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και στις αντιδράσεις που καταγράφονται στην ενδοχώρα.

Επισήμανε την ανάγκη για αποσυμφόρηση των νησιών και για να σταλεί το μήνυμα ότι στα νησιά θα λειτουργήσουν κλειστές δομές και θα κλείσουν οι υφιστάμενες. «Προχωρούμε αυτόν τον σχεδιασμό και δεν θα σταματήσει» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι σύντομα θα είναι ορατά απτά αποτελέσματα στο πλαίσιο εφαρμογής ενός συνολικού σχεδίου για βελτίωση της κατάστασης.

Σχετικά με το νέο εκλογικό σύστημα και το κατά πόσον «δεν ευνοεί τις συνεργασίες», ο κ. Πέτσας είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, πως είναι κοντά στο προηγούμενο, το οποίο δεν απέτρεψε τον σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας ακόμη και περισσότερων των δύο κομμάτων, όπως στην περίπτωση της κυβέρνησης Σαμαρά. «Αυτό που θέλουμε είναι όταν ένα κόμμα συγκεντρώνει μεγάλη αποδοχή να μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σε ερώτηση κατά πόσο έχει αλλάξει το χρονοδιάγραμμα για την ανακοίνωση του προσώπου που θα προτείνει η κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας απάντησε ότι η συνταγματική προθεσμία λήγει στις 13 Φεβρουαρίου και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει ανακοίνωση όποτε κριθεί σκόπιμο.

Για τις δηλώσεις Γεωργιάδη

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως υπάρχει διαστρέβλωση όσον αφορά τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δεν είπε -σε καμία περίπτωση- ότι κάποιοι θα χάσουν τα σπίτια τους αλλά κάλεσε τους πολίτες να κάνουν χρήση του πλαισίου που ισχύει μέχρι το τέλος Απριλίου και να σπεύσουν να το εκμεταλλευτούν για να σώσουν τα σπίτια τους.

Για τη Λιβύη

Σε ερώτηση σχετικά με «απουσία της Ελλάδας από τις διπλωματικές πρωτοβουλίες για τη Λιβύη», απάντησε πως «κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Ελλάδα είναι απούσα αλλά αντίθετα βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων. Θέλουμε να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία στο επίπεδο αναζήτησης πολιτικής λύσης». Ακόμη, ανέφερε ότι η χώρα μας έχει διατυπώσει αίτημα συμμετοχής της στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Για το ταξίδι στις ΗΠΑ

Την πλήρη ικανοποίηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ουάσιγκτον μετέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Σε όλες τις συναντήσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές προκλήσεις της περιοχής και τόνισε πως είμαστε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Υπογράμμισε ότι η σημαντική συμφωνία για τον αγωγό East Med δεν στρέφεται εναντίον κανενός, αλλά αποτελεί έργο ειρήνης και ανάπτυξης, στο οποίο όλοι μπορούν να συμμετέχουν. Τόνισε ότι τα "μνημόνια" που έχει υπογράψει η Τουρκία με τη Λιβύη είναι παράνομα και άκυρα, ότι παραβιάζουν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και ότι αποσταθεροποιούν ολόκληρη την περιοχή. Ανέπτυξε ξεκάθαρα τις θέσεις της χώρας μας για τις παράνομες και προκλητικές τουρκικές ενέργειες, στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, και κατέστησε σαφές -με τρόπο που έγινε απόλυτα κατανοητό- ότι δεν θα δείξουμε καμιά ανοχή σε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συμφωνία αναβάθμισης των F-16, εκδήλωσε το ενδιαφέρον της χώρας μας για συμμετοχή στο πρόγραμμα των F-35 και συμφωνήθηκε να αρχίσει άμεσα η σχετική διαπραγμάτευση με στόχο την απόκτηση μίας μοίρας αυτών των αεροσκαφών.

«Σε όλες τις συναντήσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόβαλε την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, εξήγησε γιατί η Ελλάδα προσφέρει γόνιμο επενδυτικό έδαφος και επανέλαβε την πρόσκλησή του για επενδύσεις στη χώρα μας», είπε σημειώνοντας ότι αναγνωρίστηκε η ραγδαία βελτίωση στις προοπτικές της οικονομίας μας και υπήρξε ενθάρρυνση για αμερικανικές επενδύσεις, ακόμη και από τον ίδιο τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. «Ενθάρρυνση που βρίσκει πολλές μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις έτοιμες να επενδύσουν στην Ελλάδα, όπως επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους 22 κολοσσιαίων επιχειρήσεων», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

Στη συνέχεια ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ και παρουσίασε τις πολύπλευρες, όπως είπε, διπλωματικές πρωτοβουλίες που ήδη αναπτύσσει η κυβέρνηση.

«Έκανε άλλη μια κίνηση διακομματικής συνεννόησης στα μείζονα -και ιδίως στα εθνικά μας- θέματα, με στόχο την εθνική ομοψυχία. Έτσι ώστε, όλοι μαζί οι Έλληνες, ενωμένοι, να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», υποστήριξε και επισήμανε πως στο ίδιο πλαίσιο κ. Μητσοτάκης παρέδωσε στους αρχηγούς των κομμάτων το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου.

Εκλογικός νόμος

«Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, στόχος του νέου εκλογικού νόμου είναι η ισορροπία ανάμεσα στην αναλογικότητα και την ανάγκη να εξασφαλίζεται κυβερνησιμότητα και πολιτική σταθερότητα. Ο εκλογικός νόμος που καταθέτει η κυβέρνηση απεικονίζει αντιπροσωπευτικότερα τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων και είναι πιο δίκαιος από εκείνον που ίσχυσε στις προηγούμενες εκλογές. Ο νόμος αυτός επαναφέρει το bonus εδρών για το πρώτο κόμμα, το οποίο, όμως, δεν θα δίνεται αδιακρίτως και ασχέτως ποσοστού. Θα ξεκινά από το επίπεδο του 25% και θα κλιμακώνεται, ανάλογα με το ποσοστό που θα λαμβάνει το πρώτο κόμμα. Συγκεκριμένα: Δεν θα δίνεται κανένα bonus στο πρώτο κόμμα που συγκέντρωσε λιγότερο από 25%. Στο κόμμα που συγκέντρωσε ακριβώς 25% θα δίνεται bonus 20 εδρών. Από εκεί και πάνω -μέχρι το ποσοστό του 40%- θα δίνεται bonus 1 έδρα για κάθε 0,5%. Ανώτατο bonus θα είναι οι 50 έδρες και θα δίνεται στο κόμμα που θα έχει το 40% των ψήφων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένα κόμμα που κινείται κοντά στα 37% θα μπορεί να έχει αυτοδυναμία στη Βουλή. Σημειώνεται, ότι μπόνους 50 εδρών δεν σημαίνει ότι ένα κόμμα με ποσοστό 40% παίρνει 50 έδρες περισσότερες από ό,τι θα έπαιρνε με απλή αναλογική.

Κι αυτό διότι αν εφαρμοζόταν απλή αναλογική και κατανέμονταν σε όλα τα κόμματα οι 50 αυτές έδρες, το 40% από αυτές θα πήγαινε στο πρώτο κόμμα. Στις εκλογές, για παράδειγμα, του περασμένου Ιουλίου, η Νέα Δημοκρατία δεν πήρε 50 περισσότερες έδρες, αλλά 28, καθώς τις υπόλοιπες 22 θα τις έπαιρνε και με απλή αναλογική», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την ελληνική οικονομία

Για την πορεία της οικονομίας, ο κ. Πέτσας είπε ότι η Ελλάδα ήδη έχει ανακτήσει αξιοπιστία, όπως αποδεικνύεται, από την ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου και τη ραγδαία αποκλιμάκωση των επιτοκίων, δηλαδή τη μεγάλη μείωση του κόστους δανεισμού. «Ήδη, το ΙΟΒΕ ανακοίνωσε την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την οποία ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε στις 109,5 μονάδες, δηλαδή την υψηλότερη τιμή από το 2007, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, από τον περασμένο Σεπτέμβριο και μετά, κυμαίνεται σταθερά στα μέγιστα επίπεδα των τελευταίων 19 ετών», σημείωσε και παρουσίασε γράφημα για τις επιχειρηματικές προσδοκίες στις κατασκευές, το οποίο -όπως υποστήριξε- αποδεικνύει ότι τα σπίτια μας ξαναποκτούν την αξία που έχασαν.

Για τις επενδύσεις, ανέφερε ότι έχουν εγκριθεί: «Εννιά στρατηγικές επενδύσεις ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οκτώ μεγάλα έργα ΣΔΙΤ ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σχέδια ένταξης 180 επιχειρήσεων στον νέο αναπτυξιακό νόμο ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων. Σημειώνεται, ότι κατά το β' εξάμηνο του 2019 εγκρίθηκαν πληρωμές ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ για 145 έργα. Η επίδοση στο α' εξάμηνο ήταν μόλις το 1/3 αυτού του ποσού, δηλαδή κάτω από 50 εκατομμύρια ευρώ».

«Αποκατάσταση εμπιστοσύνης, μείωση του κόστους δανεισμού, μεταρρυθμίσεις και μείωση της γραφειοκρατίας θα οδηγήσουν τη χώρα σε υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη φέτος και τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Σχετικά με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, ο κ. Πέτσας είπε ότι από αύριο Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκινήσει τον γύρο συναντήσεων που κάνει στην αρχή του εξαμήνου με την ηγεσία κάθε υπουργείου ξεχωριστά, σχετικά με τον προγραμματισμό του έργου τους.

«Η πρώτη συνάντηση θα γίνει με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και θα ακολουθήσει το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή, και το υπουργείο Παιδείας την επόμενη Τρίτη», ανέφερε.

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση του προγράμματος αστικής ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου Πειραιά.

Την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, το πρωί θα μιλήσει στο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, παρουσία του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά και της νέας επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ελίζα Φερέιρα. Το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου θα παραστεί στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας στο Πολεμικό Μουσείο. Το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον μητροπολίτη των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος, Κεγάμ Χατσεριάν και τον πρόεδρο των Αρμενίων Ελλάδος, Παύλο Τσολακιάν.

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Από την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Τέλος, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι νέα διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού αναλαμβάνει η πρέσβης Ελένη Σουρανή, διευθύντρια -μέχρι σήμερα- της αρμόδιας για τις σχέσεις με την Τουρκία Α4 Διεύθυνσης του υπουργείου Εξωτερικών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

41
σχόλια
 1. avatar το δουλεμα παει συννεφο

  (ελληνικη λυση) ουτε απελασεις, ουτε κλεισιμο των μκο, ουτε push back, ουτε τειχος στον εβρο, οι τουρκοι λιμενικοι μπαινουν σαν κυριοι στα ελληνικα υδατα. και γιατι να δωσουμε και αλλα ασυλα δεν το καταλαβα? δεν εχουμε δωσει τοσα χιλλιαδες ασυλα σε προσφυγες αληθινους η μη? που θα παει αυτη η κατασταση δηλαδη? οι εισβολεις θα τρωνε και θα πινουν μια χαρα με τα επιδοματα και θα χουν τσαμπα σπιτια με ολα τα κομφορ και οι ελληνες τα κοροιδα θα δουλευουν σαν τα σκυλια για 400-500 ευρω? που το ειδατε αυτο ρε μαγκες? πουθενα στον κοσμο δεν γινονται αυτα, ουτε καν στην γερμανια.

 2. avatar criskalts

  Μπιστ τα χάλια σου.
  Ένα άθλιο σφυριζοτρόλι έχει χακάρει νικ κανονικών χρηστών και κάνει παιχνίδι για την Κουμουνδούρου.
  Ξυπνήστε ρε λέμε, τόσες φορές σας το είπαμε, θα καταλήξετε σάιτ ενός και μόνο βρωμερού τρολιού των αριστερόστροφων.

 3. avatar tboni 2

  Δήμαρχος Λέρου στον πρωθυπουργό:
  Η τελευταία φορά που είχαμε ανθρώπους σε «φυλακή» ήταν στη δικτατορία.
  Οι ΝΔ θέλει να κάνει ΦΥΛΑΚΕΣ....Δέν θα το επιτρέψουμε.

  Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
  ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ότι ειχε σχέδιο.

  1. avatar criskalts

   Δεν χωρεί αμφιβολία!!!

 4. avatar PROKA

  Δεν φταίει η κυβέρνηση της ΝΔ για το πρόβλημα. Φταίνε γιατί σας έλεγαν ψέμματα για να υφαρπάξουν την ψήφο σας η ΝΔ.
  Όπως παραδέχτηκε κι ο υπουργός ο υπεύθυνος για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, κύριος Κουμουτσάκος, το πρόβλημα είναι γεωπολιτικό. Ήταν γεωπολιτικό και είναι γεωπολιτικό.Τώρα γιατί έλεγαν ότι για το πρόβλημα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και άφηναν να εννοηθεί ότι όταν γίνουν κυβέρνηση θα το λύσουν, δεν έχετε παρά να τους ρωτήσετε γιατι σας κορόιδεψαν η ΝΔ.

  Στις τελευταίες εκλογές, ο απλός λαϊκός κόσμος που ψήφισε ΝΔ, ήταν ο «λαγός» των μεγάλων συμφερόντων που με ανέντιμους τρόπους, με ψέμματα και fake news, κατάφεραν να κάνουν κυβέρνηση το κόμμα της ΝΔ, με άξιο εκπρόσωπο τους τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Τώρα ήρθε η ώρα γιά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεπληρώσει αυτούς που τον «επέβαλαν» και να ξεχάσει τους «λαγούς»(!)
  Μείωσαν τον ΕΜΦΙΑ στις μεγάλες περιουσίες. Το κόστος θα είναι περίπου τριακόσια εκατομμύρια ευρώ. Από ποιές τσέπες θα καλυφθεί αυτό το κενό των τριακοσίων εκατομμυρίων; Μήπως από τις δικές μας και τις δικές σας; Ρωτήστε τους γιατί το έκαναν;

  1. avatar criskalts

   Πράγματι!!!

  2. avatar PROKA

   Πως το χαιρομαι που φαγανε την φρικη με τα ψεματα οι δεξιοι ψηφοφοροι της ΝΔ κανουνε γαργαρα τους μεταναστες τωρα δεν λενε τιποτα τα ΜΜΕ πια. Στο Σκαι σιωπη και ο μπουμπουκος τους τους ειπε να παρουν και απο λιγους προσφυγες!!!! Τους εκαναν και προσφυγες αμα τους ΒΟΛΕΥΕΙ...Στις δημοσκοπησεις τους δεν υπαρχει καν η ερωτηση για το μεταναναστευτικο.
   ΠΩΣ ΤΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ...

   1. avatar criskalts

    Και ξανά μανά πράγματι ίδιο σφυριζοτρόλι!!!

 5. avatar Capital original

  Δικαιωνεται ο Συριζα δεν πειραζει,καθε μερα που κυβερναει ο Κουλης ανεβαινουν τα ποσοστα του Συριζα απο τα ψεματα του Κουλη,

  1. avatar criskalts

   Μα, ναι!!!

 6. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

  Εχουμε fake μια κυβερνηση τι αλλο μπορουμε
  να περιμενουμε λοιπον μονο ψεματα και απατη!!

  1. avatar criskalts

   Ε, μα, ναι!!!

 7. avatar . petmath

  Κωλοτούμπες από 10 μετανάστες είναι καλά να πάρουμε?
  Άδωνις: «Να πάρουμε όλοι από λίγους πρόσφυγες»
  ου να μου χαθείς γλίτσα

  1. avatar criskalts

   Θέλει και ρώτημα;;;

   1. avatar criskalts ο […]

    προσπαθεις να τραβηξεις την προσοχη [...] criskalts με [...] ε;;;;

    1. avatar criskalts

     Εσύ Τ.Ε.Α. [...]

     1. avatar criskalts

      Τσίμπα Ένα ....

 8. avatar Δημ. Τ.

  Υποσχέθηκαν ότι θα λύσουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και μας διέψευσαν οικτρά! Όπως με την κολοτούμπα στο μακεδονικό, τη μη ελάφρυνση της μεσαίας τάξης, την αποτυχημένη πολιτική στις εξωτερικές σχέσεις... Τους Τούρκους να αλωνίζουν στο Αιγαίο την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη...

  1. avatar criskalts

   Εννοείται!!!

 9. avatar amarilio

  ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝΕ 200-300 ΑΤΟΜΑ.
  ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ - ΠΟΥ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝΕ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟΙ
  ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΜΕΝΕΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ !!! ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ???
  ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ ΟΛΑ ΕΊΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ !!!ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΙ ΚΆΝΟΥΜΕ ??
  ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ?? ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ?? ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ??? ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ???

  1. avatar criskalts

   Εσένα επειδή γράφεις με BOLD σε πιστεύουμε!!!

  2. avatar Άντε καλά

   Εσένα ειδικά ευχαρίστως να σε διώξουν από τη χώρα.

 10. avatar Dr.Sheldon Cooper

  Πετσα ειπατε ψεματα η ΝΔ οτι το προβλημα το δημιουργει ο Συριζα και οτι με την ΝΔ δεν θα υπαρχουν μεταναστες,αυτο πληρωνετε τωρα την παραπληροφορηση που κανατε στο θεμα.Μεταναστες θα εχουμε οπως εχει και η Ιταλια και η Ισπανια, λογο γεωπολιτικης θεσης και το ξερατε,επρεπε να φερθειτε πιο υπευθυνα και μαζι με τον Συριζα να καθισετε στο τραπεζι για να βρειτε λυση ωστε να πατε με μια φωνη στους ευρωπαιους, οσο και να διαφωνειτε σε αλλα ,αλλα οταν χαιδευεις αυτια για τους ψηφους ενω λεγατε ψεματα και ριχνατε ψευτικες ευθυνες για την καρεκλα στο Συριζα ,ηρθε η ωρα να σε πλακωσουν τα ψεματα που λεγατε.Ο Συριζα και σε αυτο το θεμα ηταν πιο ξεκαθαρος στις θεσεις του,ενω η ΝΔ οχι.Αλλα λετε στον κοσμο και αλλα κανετε.Και λιγα σας κανει τωρα ο κοσμος ψευτες της ΝΔ.

  1. avatar criskalts

   Μπρίκια γανώνουμε υπερατλαντικέ;;;

   1. avatar Dr. Sheldon Cooper

    Δε νομιζω οτι ειναι υπερατλαντικο το τρολ που σα πειρατης παραλλασει το nickname μου (παρατηρησε πως δεν εχει κενο μεταξυ Dr. και Sheldon και φυσικα δεν εχει εικονα avatar). Σε κανα υπογειο στην κουμουνδουρου το κοβω να ειναι.

  2. avatar απαντηση: Dr.Sheldon Cooper

   δικιο εχεις.

  3. avatar Dr. Sheldon Cooper

   Ωραια τα λες τρολακι. Ακομα δε κατεβασε το ξερο σου καμια ιδεα για nickname και κλεβεις σα πειρατης το δικο μου??

   1. avatar criskalts

    Το [...] το κάνει εδώ και πολύ καιρό σε νικ πολλών κανονικών χρηστών.
    .Είμαι ο μόνος που το κράζω αλλά το μπιστ αγρόν αγοράζει.

    1. avatar Dr. Sheldon Cooper

     το μπιστ προτιμα να μεινει με τα τρολς.

     1. avatar criskalts

      Το επεσήμανα πολλάκις, αλλά το μπιστ προτιμάει τα χαζοτρολ τύπου ερρικα.

 11. avatar giorgos

  ΠΕΤΣΑ ΓΙΑ ΟΛΛΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΑΤΕ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΒΕΤΕ ΨΥΛΛΟ ΓΑΖΙ ΞΕΦΤΥΛΕΣ !!

  1. avatar criskalts

   Πράγματι!!!

 12. avatar ΙΟΥΓΟΥΡΘΑΣ

  ΤΙ ΦΑΤΣΑ ΚΙ ΑΥΤΗ Ο [...].....ΟΥΤΕ Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ !!!!!!!!!

  1. avatar criskalts

   Θαυμάστε άλλη μια φορά σε άλλο σχόλιο ήθος αριστερόστροφου ορκ, ψοφοφόρου του γελείου σφυριζα. ΟΥΣΤ ΡΕ
   ΙΟΥΓΟΥΡΘΑΣ:
   ΤΙ ΦΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.....ΣΑΝ ΑΝΕΡΑΣΤΗ [...] ΤΟ 50 !!!!!ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΦΟΡΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.....ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ !!!!!

 13. avatar giorgos

  ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕ ΧΛΕΧΛΕΔΕΣ !!

  1. avatar criskalts

   Δεν θέλουν εκεί, αγαπάνε εσάς τους χλουχλούκους!!!

 14. avatar Εξω καλα παμε…

  ..μεσα τι κανουμε ;;;
  μαντηλες να παραγγειλουμε ;
  για τα αναδρομικα συνταξιουχων ..;; ουτε κουβεντα...

  1. avatar criskalts

   Εννοείται!!!

 15. avatar κλεισιμο στα κεντρα…..

  και απελασεις.....γεμισε η χωρα....αλλοιωθηκε ο πληθυσμος.....ο συριζα στραβωθηκε απο τις ιδεοληψιες του...καταστρεψε τη χωρα......ειστε και σεις στην ιδια γραμμη????????????????

  1. avatar Πρεπει η νδ να κανει επιτελους

   Αυτα για τα οποια την ψηφισαμε. Απελασεις αναχετησεις και στα κλειστα στρατοπεδα να στειρωνονται ολα τα λαθροπακια ανεξαρτητως φυλου και ηλικιας. Αλλιως θα ψηφισουμε αλλο κομμα

  2. avatar Ελλνοαμερικανος

   Ακριβώς στην ίδια γραμμή είναι ας πρόσεχαν οι γραικυλοι τι ψηφίζουν που φ φύονται μην τους πουν φασιστες τους αμόρφωτους .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει