Δύο νέους νόμους που θα αφορούν τις εθνικές εκλογές και αυτές στην τοπική αυτοδιοίκηση θα παρουσιάσει η κυβέρνηση από το νέο έτος.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, μετά τις γιορτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξετάσει με το επιτελείο του και τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, όλα τα δεδομένα, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 200 ψήφοι που χρειάζονται να καταργηθεί η απλή αναλογική από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Πάντως, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν γρηγορότερα στο κομμάτι της τοπικής αυτοδιοίκησης, όχι μόνο στο σκέλος του εκλογικού νόμου για να διασφαλίζεται η πλειοψηφία της παράταξης του δημάρχου, αλλά και σ’ αυτό των αρμοδιοτήτων δήμων και περιφερειών, καθώς αναμένεται να βγουν ενισχυμένες.

Η συζήτηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται να κινηθεί στο θέμα του μπόνους των εδρών, με το ζητούμενο να είναι το πρώτο κόμμα να ενισχύεται κλιμακωτά, ανάλογα με το ποσοστό που καταλαμβάνει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Παραπολιτικών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές αν επικυρωθούν οι αλλαγές που θα επιθυμεί η κυβέρνηση, κάτι που έχει αποκλειστεί από άτομα που βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου, ξεκαθαρίζονται ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2023.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.