Για αναιμική αύξηση των δαπανών για την παιδεία στον νέο προϋπολογισμό έκανε λόγο η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη, «διαψεύδοντας» όπως είπε, «τις όποιες προσδοκίες της μεταμνημονιακής εποχής και παραβλέποντας τις τεράστιες ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος».

Η κ. Τζούφη, που χαρακτήρισε την αποκοπή της έρευνας από το υπουργείο Παιδείας, ως «οπισθοδρομική πρωτοτυπία», είπε ότι καταψηφίζει τον προϋπολογισμό της ΝΔ, η οποία «αντιλαμβάνεται την εκπαίδευση ως εμπόρευμα, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια σαν επιχειρήσεις, τους μαθητές και τους φοιτητές σαν πελάτες. Στην παιδεία, εμπόρευμα της ελεύθερης αγοράς, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραθέτει την παιδεία, αγαθό της ελευθερίας και διά βίου επιλογής» είπε η κ. Τζούφη.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση της κ. Τζούφη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, είπε ότι καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει τα επιπλέον 113 εκατ. ευρώ για την Παιδεία, καταψηφίζει τις 10.000 νέες μόνιμες προσλήψεις στην εκπαίδευση. «Οι μάσκες έπεσαν» είπε η κ. Κεραμέως.