Τραγική χαρακτηρίζει την κατάσταση στη Συρία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δηλώνει ότι η Ελλάδα κινείται με προσοχή ως κράτος-μέλος της Ε.Ε. αλλά και του ΝΑΤΟ.

«Βρισκόμαστε απέναντι σε χρήση χημικών όπλων, δηλαδή απέναντι σε ένα ειδεχθές έγκλημα, που καταδικάζεται από τη διεθνή κοινότητα απερίφραστα, απόλυτα, καθαρά. Αυτό λέμε ως χώρα που σέβεται τη διεθνή μονιμότητα. Ποια χώρα αρνείται να καταδικάσει τη χρήση χημικών όπλων, ανεξαρτήτως ποιος είναι ο δράστης; Βεβαίως θέλουμε να διαφυλαχθεί ο βασικός στόχος, δηλαδή η πολιτική διαδικασία και η προοπτική της “Γενεύης 2”. Αυτή είναι η θέση μας. Η Ελλάδα κινείται με προσοχή και συνέπεια ως κράτος – μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, αλλά και ως έθνος που έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την κρίσιμη περιοχή», δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην «Real News» προσθέτοντας ότι οι διπλωματικές επαφές γύρω από το θέμα είναι έντονες.

«Κάνουμε συνεχείς και έντονες διπλωματικές επαφές με στόχο την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή αλλά και την προστασία των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας. Κάνουμε πολύ περισσότερα από όσα λέμε δημόσια και είμαι στη διάθεση των κομμάτων για πλήρη ενημέρωση. Είναι περίεργο που η αντιπολίτευση βιάζεται να κατακρίνει την κυβέρνηση χωρίς να ζητήσει πρώτα να ενημερωθεί για όλες τις πληροφορίες, τις επαφές, τις εκτιμήσεις».