Μενδώνη για μετρό Θεσσαλονίκης: Πρόθεσή μας να ξεκαθαρίσει το τοπίο το συντομότερο

«Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλο», ανέφερε ο Τζιτζικώστας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:06
12/12/2019
Μενδώνη για μετρό Θεσσαλονίκης: Πρόθεσή μας να ξεκαθαρίσει το τοπίο το συντομότερο
2
loading

Την πρόθεση του υπουργείου Πολιτισμού «να ξεκαθαριστεί το τοπίο του Μετρό το συντομότερο δυνατό» εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η ίδια ανέφερε ότι σήμερα η Αττικό Μετρό ΑΕ θα καταθέσει στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) φάκελο σχετικά με τις αρχαιότητες, ενώ τόνισε ότι «από τη στιγμή που ελεγχθούν οι φάκελοι και υπάρχει η ωριμότητα, το θέμα θα εισαχθεί σε πολύ σύντομο διάστημα -πιθανότατα και την άλλη εβδομάδα- στο ΚΑΣ».

Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από το υπουργείο Πολιτισμού αλλά και από όλους τους συναρμόδιους φορείς «να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατό, γιατί», όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλο».

Υπενθύμισε, άλλωστε, ότι ομόφωνα οι παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης, σε συνάντηση που είχαν πριν από λίγο καιρό, εξέδωσαν ένα ψήφισμα το οποίο υποστηρίζουν όλοι και με το οποίο ζητούν να προχωρήσει η μία και μόνη δυνατή λύση πια για την υπόθεση του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό: «Η απόσπαση των αρχαιοτήτων, η ολοκλήρωση των εργασιών και η επανατοποθέτησή τους». Για τον συγκεκριμένο τρόπο υπογράμμισε ότι «είναι ο μόνος τρόπος εάν θέλουμε αυτή η πόλη να αποκτήσει Μετρό και να το αποκτήσει στα επόμενα 2,5 χρόνια. Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση που να το επιτρέψει αυτό».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar jekajo .

  Οι άρχοντες του ψεύδους η ΝΔ
  Ήταν και αυτό στο πρόγραμμα της ΝΔ όπως τ'αλλα που έκανε;

  Τίποτα απ'ολα αυτά που κάνει η ΝΔ δεν ήταν στο πρόγραμα της.

 2. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Είναι γνωστό όχι μόνο στους Θεσσαλονικείς, αλλά στο πανελλήνιο ότι εδώ και αρκετούς μήνες το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης καρκινοβατεί.
  Γίνονται συνεχείς απολύσεις, υπερβάσεις στο χρόνο πληρωμής των εργαζομένων, υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στο σχεδιασμό των εργασιών του έργου, που ο ανάδοχος του έργου "Άκτωρ" φορτώνει στην "Αττικό Μετρό ΑΕ", και το ανάποδο.
  Από τις ελάχιστες εργασίες που πραγματοποιούνται είναι αυτές της "επιδομής", ελάχιστες ηλεκτρολογικές - μηχανολογικές (Η/Μ) στο χώρο του αμαξοστασίου, στους διάφορους σταθμούς και στις σήραγγες της βασικής γραμμής (άξονας Ν. Σιδηροδρομικός Σταθμός - αμαξοστάσιο), καθώς και κάποιες εργασίες σχετικές με τα αρχαιολογικά ευρήματα. Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το έργο στο "μετρό Θεσσαλονίκης" είναι η εικόνα ενός σταματημένου έργου.

  Καθ' όλα δικαιολογημένη είναι η δυσαρέσκεια του λαού της πόλης, που ταλαιπωρείται τόσο στις μετακινήσεις του όσο και οικονομικά, δεκατρία (13) χρόνια τώρα, από ένα έργο που μπορούσε και έπρεπε να τελειώσει πολύ έγκαιρα.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/12/blog-post_182.html

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει