Θεοδωρικάκος για Τσίπρα: Αντί να στείλει εθνικό μήνυμα συναίνεσης, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό

Η αιχμηρή τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:52
11/12/2019
Θεοδωρικάκος για Τσίπρα: Αντί να στείλει εθνικό μήνυμα συναίνεσης, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό
8
loading

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολίασε επικριτικά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής, για το νομοσχέδιο της ψήφου των αποδήμων.

«Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα εθνικά θέματα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εφόσον θέλει και το ζητήσει. Σήμερα που συζητάμε ένα σημαντικό νομοσχέδιο για τους Έλληνες της διασποράς και ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε τη πρόθεση του να το στηρίξει και να υπερψηφιστεί με 291 βουλευτές, αντί να εκπέμψει ένα εθνικό μήνυμα συναίνεσης για να γίνει πράξη η εθνική ομοψυχία, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επέλεξε να επιτεθεί πολιτικά στο πρωθυπουργό για τα εθνικά θέματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ο ίδιος τη Βουλή, στη συνέχεια συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών το εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής υπό τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ενώ όπως επανειλημμένα έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει τη δυνατότητα ενημέρωσης του από τον πρωθυπουργό αν το ζητήσει», ανέφερε.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ Απαντώντας στην επιχειρηματολογία του κ. Τσίπρα ότι το νομοσχέδιο για τους Έλληνες της διασποράς οφείλεται στη πρωτοβουλία και στις προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θεοδωρικάκος αντέτεινε ότι θα έπρεπε να αναρωτηθεί αφού ήταν 4,5 χρόνια κυβέρνηση γιατί δεν το έλυσε το πρόβλημα και το έλυσε ο κ. Μητσοτάκης σε 4 μήνες.

Υποστήριξε ακόμα ότι ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ μετέβαλε την αρνητική του στάση όταν το ΚΚΕ ξεκαθάρισε τη στάση του και διαφάνηκε ότι μπορούν να υπάρξουν οι 200 ψήφοι.

«Τότε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε στάση και επέλεξε να μην απομονωθεί πολιτικά. Αυτή είναι η αλήθεια και οφείλει να την παραδεχτεί»

Τέλος, σχολιάζοντας τις αναφορές του κ. Τσίπρα για τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη είπε χαρακτηριστικά: «Η μεγάλη διαφορά αυτής της κυβέρνησης είναι ότι ξέρει να διορθώνει αμέσως μετά τα λάθη της , ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ζει στα λάθη του».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Τρέχατε ποδαράκια μου…

  Ο φοβιτσιάρης Κούλης την κοπάνησε από τη συζήτηση στη Βουλή! Γνωρίζει καλά ότι "θα φάει πολύ ξύλο" από τον Τσίπρα. Δεδομένου ότι μεταδίδεται ζωντανά από το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής, οι επικοινωνιολόγοι τον προφυλάσσουν από γκάφες. Προτιμούν τα "ασφαλή" δελτία τύπου, ή τις εμφανίσεις σε συνεντεύξεις - αγιογραφίες στα κανάλια της ΝΔ.

  1. avatar Επιβεβα’ιωση και από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση.

   Στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (διαδρομή: http://www.politico.eu --> Poll of Polls --> GR(eece)), παρέχονται τα στοιχεία σταθμισμένων από την εταιρία Kalman, ελληνικών δημοσκοπήσεων. Τα πλέον πρόσφατα στοιχεία ανάγονται στην 28-11-2019, δίνουν 46 % στη Νέα Δημοκρατία και 27 % στον Σύριζα, (διαφορά 19 %). Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το άθροισμα των τριών κομμάτων, (Νέας Δημοκρατίας.(46 %), Ελληνικής Λύσης, (5 %) και Χρυσής Αυγής, (1 %)), είναι 52 %. Με απλά λόγια, η Δεξιά – Κεντροδεξιά είναι ήδη η απόλυτα πλειοψηφούσα παράταξη στην Ελλάδα, (χωρίς να υπολογίζεται το ποσοστό της «Δημιουργίας Ξανά», η οποία στις εθνικές εκλογές της 07-07-2019, έλαβε το 0,76 %)

 2. avatar Δημοσκόπηση της MRB: 13,867 % η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – Σύριζα, 49,376 % τουλάχιστον η Δεξιά – Κεντροδεξιά.

  Σήμερα, 12-12-2019, ανακοινώθηκε δημοσκόπηση της εταιρίας MRB. Αφαιρώντας την Αποχή, το Λευκό και το Άκυρο, (6,5 %) και κατανέμοντας αναλογικά με τη δύναμή τους στα κόμματα την αδιευκρίνιστη ψήφο, (4,8 %), τα αποτελέσματά της είναι: Νέα Δημοκρατία 41,487 %, Σύριζα 27,620 %, Κίνημα Αλλαγής 8,680 %, ΚΚΕ 6,200 %, Ελληνική Λύση 4,846 %, Μέρα 25 3,607 % και Χρυσή Αυγή 3,043 %. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του Σύριζα κατά 13,867 %, και τα τρία από τα τέσσερα κόμματα της Δεξιάς – Κεντροδεξιάς, (Νέα Δημοκρατία, Ελληνική Λύση και Χρυσή Αυγή), λαμβάνουν συνολικά το 49,376 % των ψήφων, (το τέταρτο κόμμα, δηλαδή η Δημιουργία Ξανά, δεν καταγράφεται δημοσκοπικά άνω του 1 %. ενώ στις εθνικές εκλογές της 07-07-2019 είχε λάβει το 0,76 %).

  1. avatar Κατά 66,67 % αύξησε τη διαφορά τηας από τον Σύριζα η Νέα Δημοκρατία.

   Στις εθνικές εκλογές της 07-07-2019, η Νέα Δημοκρατία νίκησε τον Σύριζα με διαφορά 8,32 %. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, σήμερα τον νικά με διαφορά 13,867 %. Δηλαδή, στο πεντάμηνο που παρήλθε μεταξύ Ιουλίου 2019 και Δεκεμβρίου 2019, η Νέα Δημοκρατία αύξησε τη διαφορά της από τον Σύριζα κατά (13,867 % - 8,32 %)/8,32 % = 5,547 %/8,32 % = 66,67 %!!!

 3. avatar Αφού

  αφού ειναι {...}..Αυτοι βάζουν φωτιές και καταστρέφουν. Γινόταν αυτά επι Συριζα????

 4. avatar Φ.Σ.Μ

  Γιατί η ΝΔ τι έκανε όταν ήταν αντιπολιτευση;....όσο μπινες είναι ο τσιπροκιο άλλο τόσο είναι και ο Μητσο-τάκης .

 5. avatar Αυτός,!!!! { ΤΣΊΠΡΑΣ}

  Είναι ικανός να πουλήσει και την....[...]

 6. avatar ΓΙ 78

  ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ. ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΑΣΑΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΤΑΥΡΟ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ. ΑΛΕΞΕΙΒ ΠΟΛΕΜΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΦΑΕ ΚΑΙ ΟΣΠΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει