Ρουσόπουλος: Ζήτησε τη συνδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ασυνόδευτα παιδιά

Θερμή υποδοχή στην πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με σύνθημα «No child alone»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:04
03/12/2019
Ρουσόπουλος: Ζήτησε τη συνδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ασυνόδευτα παιδιά
4
loading

Για την πρόσφατη πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει υπό την αιγίδα του την προστασία των ανηλίκων παιδιών θυμάτων του προσφυγικού ενημέρωσε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος την Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για το μεταναστευτικό/προσφυγικό.

Ο κ. Ρουσόπουλος ενημέρωσε την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου τη Ευρώπης Liliane Maury Pasquier και το σώμα για την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, η οποία έχει ως σύνθημα «No child alone» (Κανένα παιδί μόνο του) και ζήτησε από την πρόεδρο του Συμβουλίου την συνδρομή της στην αντιμετώπιση του ευαίσθητου αυτού ζητήματος.

Η κα Pasquier, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, υποδέχθηκε με θέρμη την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού λέγοντας ότι θα την στηρίξει και συμπλήρωσε πως «δυστυχώς το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει η αλληλεγγύη που θα θέλαμε μεταξύ των χωρών της Ευρώπης» ενώ επεσήμανε την ανάγκη να επανεξεταστεί συνολικά η συμφωνία του Δουβλίνου για το προσφυγικό, θέση σύμφωνη με τις ελληνικές απόψεις. «Είναι unfair, να παίρνουν τα βάρη αυτού του μεγάλου προβλήματος μόνον λίγες χώρες» είπε η πρόεδρος του Συμβουλίου.

Ο κ. Ρουσόπουλος κατέθεσε επίσης τρισέλιδο σημείωμα στα πρακτικά του Συμβουλίου, στο οποίο αναφέρονται οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και της εθνικής συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα Ειρήνης Αγαπηδάκη και του Απόστολου Δοξιάδη που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Ο ΤΕΛΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

  ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΠΑΝΤΕΣ Η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ NA ΠΑΡΑΜΙΛΑΤΕ !

 2. avatar Σαν

  Ελληνας δεν ήθελα ποτέ να με σκπροσωπεί αυτός ο τύπος.

 3. avatar Ύποπτος τίτλος

  Κάποια άτομα σε ΜΚΟ οργανώσεις προστασίας τα εκμεταλλεύονταν οι ίδιοι σεξουαλικά. Το κανένα μόνο του δεν είναι σαφές με ποιούς θα είναι.

 4. avatar ΝΙΚΟΣ1971

  Να πάει να πνιγεί ο κλέφτης !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει