Ζητήματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις καθώς και περιφερειακά ζητήματα, συζητήθηκαν στη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών έγινε σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από πηγές του υπουργείου, «σε πάρα πολύ θετική ατμόσφαιρα».

Οι δυο άνδρες, γνωρίζονται αρκετά χρόνια, από την συνεργασία που είχαν στην «Progressive Alliance» (Προοδευτική Συμμαχία) η οποία ιδρύθηκε τον περασμένο Μάιο στη Λειψία από τα πολιτικά κόμματα που ανήκουν ή ανήκαν στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Ράμα, συμφώνησαν να μπούνε οι βάσεις για μια νέα δυναμική ανάπτυξη των ελληνοαλβανικών σχέσεων αμέσως μετά την επίσημη ανάληψη της εξουσίας από τον νικητή των πρόσφατων εκλογών στην Αλβανία, στις 9 Σεπτεμβρίου.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι πολύ πιθανόν μετά, να υπάρξει επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στα Τίρανα, όπου μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον αλβανό ομόλογό του.