Τι απαντά ο Σαλμάς στις καταγγελίες ότι επιχείρησε να παρέμβει σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση

Η τοποθέτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας


Uncategorized
14:23
09/11/2019
Τι απαντά ο Σαλμάς στις καταγγελίες ότι επιχείρησε να παρέμβει σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση
33
loading

Για παρερμηνεία της κίνησης του κάνει λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, απαντώντας στις καταγγελίες ότι  επιχείρησε να παρέμβει σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση που δημοσιοποίησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο κ. Σαλμάς με δήλωση του επιβεβαιώνει ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπο Σεβαστίδη ωστόσο υποστηρίζει ότι ενήργησε «με την ιδιότητα του διαδίκου και όχι αυτή του πολιτικού».

«Ειλικρινά λυπάμαι που ο κ. Σεβαστίδης παρερμήνευσε την άσκηση ενός απόλυτα νόμιμου δικαιώματός μου ως παρέμβαση, με αποτέλεσμα να με στοχοποιήσει στην κοινή γνώμη δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις για το ήθος μου και την ακεραιότητά μου» αναφέρει ο κ. Σαλμάς συμπληρώνοντας: «Ουδέποτε μέχρι σήμερα έχω επιδείξει συμπεριφορά που να μην καταδεικνύει σεβασμό στην Δικαιοσύνη.

Δεν  διανοήθηκα να κάνω  ουδέποτε παρέμβαση ούτε όταν ήμουν ύποπτος για τέλεση απαξιωτικών πράξεων, πόσο μάλλον  τώρα ως μηνυτής;!»

Επιπλέον, ο βουλευτής της Ν.Δ. στρέφει τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίας ζήτησε την αποπομπή του τονίζοντας «Αναφορικά με την βιαστική Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ πριν ενημερωθεί για το αντικείμενο της υπόθεσης  -υποθέτω ότι δεν μιλάει με την δικαιοσύνη ανεπίσημα-  όπου καταδικάζει την άσκηση ενός νόμιμου δικαιώματός μου ως διάδικος, χρειάζεται μεγάλο θράσος όταν οι Υπουργοί του πήγαιναν νύχτα στο Άρειο Πάγο και καταγγέλθηκαν από εισαγγελείς για ωμές παρεμβάσεις».

Ολόκληρη η δήλωση – απάντηση του κ. Σαλμά έχει ως εξής:

Με μεγάλη μου έκπληξη και αγανάκτηση διάβασα την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για παρέμβασή μου σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση. Πρόκειται για ακατανόητη παρεξήγηση.

Η τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον κ. Σεβαστίδη αφορούσε στην ενημέρωσή μου για την πορεία της μηνύσεώς μου, που υπέβαλα κατά του κ. Νικόλαου Μανιαδάκη στις 5 Φεβρουαρίου του 2019, με την ιδιότητα του διαδίκου και όχι αυτή του πολιτικού.

Η μήνυσή μου αφορούσε σε συκοφαντική δυσφήμιση για ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη, ο οποίος  με ενέπλεκε στην υπόθεση Novartis όπου στην συνέχεια η εισαγγελία διαφθοράς αφού απεδείχθη η αναλήθεια, η αβασιμότητα και η δολιότητα αυτών των ισχυρισμών εξέδωσε διάταξη αρχειοθέτησης στο σκέλος που με αφορά.

Επί 10 μήνες η δικαιοσύνη καθυστερεί αδικαιολόγητα την εξέλιξη της μήνυσής μου, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι, πόσο αυτή η συκοφαντία με ταλαιπώρησε αν και ήμουν αυτός που εντόπισε τις αθέμιτες πρακτικές  της Novartis τον Νοέμβριο του 2012, και αυτός που ενημέρωσε την συντεταγμένη πολιτεία για να ξεκινήσει η δικαστική έρευνα στην Ελλάδα.

Η κωλυσιεργία αυτή οφείλεται και  στις δηλώσεις αποχής των εισαγγελικών λειτουργών που χρεώνονται την υπόθεση!!!

Είναι καθήκον μου η προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου όπως είναι καθήκον της δικαιοσύνης η ταχεία απονομή δικαίου. Στα πλαίσια αυτά επικοινώνησα τηλεφωνικά όπως έχω έννομο συμφέρον  στο υπηρεσιακό τηλέφωνο με τον κ. Σεβαστίδη να ζητήσω ενημέρωση για την δικονομική πορεία της μήνυσής μου καθώς και να υποβάλλω  παράκληση επίσπευσης αυτής.  Ο κ. Σεβαστίδης προς έκπληξή μου, μου μίλησε με απαξία, αρνούμενος να με ακούσει , μου είπε η όποια επικοινωνία να γίνεται μόνο μέσω συνηγόρου και μου έκλεισε το τηλέφωνο.

Ήθελα να σημειώσω ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου από τους εισαγγελείς την 5/7/2019 δηλαδή την Παρασκευή πριν τις εκλογές που δεν γνωστοποιήθηκε παρά μετά τις εκλογές και με άφησαν να κριθώ από τους πολίτες με την εκκρεμότητα της Novartis.

Ουδέποτε μέχρι σήμερα έχω επιδείξει συμπεριφορά που να μην καταδεικνύει σεβασμό στην Δικαιοσύνη.

Δεν  διανοήθηκα να κάνω  ουδέποτε παρέμβαση ούτε όταν ήμουν ύποπτος για τέλεση απαξιωτικών πράξεων, πόσο μάλλον  τώρα ως μηνυτής;!

Ειλικρινά λυπάμαι που ο κ. Σεβαστίδης παρερμήνευσε την άσκηση ενός απόλυτα νόμιμου δικαιώματός μου ως παρέμβαση, με αποτέλεσμα να με στοχοποιήσει στην κοινή γνώμη δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις για το ήθος μου και την ακεραιότητά μου .

Αναφορικά με την βιαστική Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ πριν ενημερωθεί για το αντικείμενο της υπόθεσης  -υποθέτω ότι δεν μιλάει με την δικαιοσύνη ανεπίσημα-  όπου καταδικάζει την άσκηση ενός νόμιμου δικαιώματός μου ως διάδικος, χρειάζεται μεγάλο θράσος όταν οι Υπουργοί του πήγαιναν νύχτα στο Άρειο Πάγο και καταγγέλθηκαν από εισαγγελείς για ωμές παρεμβάσεις.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

33
σχόλια
 1. avatar @ Αρχιλοχος

  Εσύ δεν καταλαβαίνεις τι σου γίνεται...
  Ο Σαλμάς ελέγχεται για την παρέμβαση του στη δικαιοσύνη!

 2. avatar Αρρωστεια

  Κουλη μην κανεις το λάθος κ τους ξηλώσεις όπως έκανε ο άλλος με τον Τσαϊτουρίδης κ τον Λιαπη , τώρα μετά το αριστερό ξεβράκωμα παίζουμε μόνοι μας μπαλίτσα.

 3. avatar tboni2

  Εάν δεν κλείσετε φυλακή τον φασίστα που σε 5 χρόνια κατέκλυσε το κράτος αυτά θα παθαίνετε!

 4. avatar Ετσιιιιι

  είχαν μάθει αυτοί? Σαν δεν ντρεπόμαστε?

 5. avatar kyrik.

  Η αλήθεια της Novartis αποκαλύπτει και το πρόβλημα Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

  Στο σιωπητήριο που έχουν κηρύξει τα ελληνικά ΜΜΕ σε σχέση με τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως μέσα από το ελβετικό ντοκιμαντέρ, αλλά και εν γένει με τις πραγματικές διαστάσεις του σκανδάλου.

  Ένα «τρίγωνο διαφθοράς» γιατρών, πολιτικών και δημοσιογράφων, αναδεικνύοντας εκτός της οικονομικής ζημιάς του σκανδάλου και ένα καίριο πρόβλημα δημοκρατίας στην Ελλάδα.

  Μέσα από την απόπειρα ΝΔ-ΚΙΝΑΛ να μετατρέψουν το σκάνδαλο Novartis σε «πολιτική σκευωρία» συγκροτώντας μάλιστα και Προανακριτική Επιτροπή εις βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

 6. avatar SER 30

  Η τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον κ. Σεβαστίδη αφορούσε στην ενημέρωσή μου για την πορεία της μηνύσεώς μου, που υπέβαλα κατά του κ. Νικόλαου Μανιαδάκη στις 5 Φεβρουαρίου του 2019, με την ιδιότητα του διαδίκου και όχι αυτή του πολιτικού. ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΕ . ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΑΤΕ ΠΩΣ '' ΣΑΣ ΟΜΙΛΕΙ Ο ΔΙΑΔΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ '' ΤΟ ΔΗΛΩΣΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΑΛΜΑ ? ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΝ ΗΠΙΑΤΕ ΜΟΝΟΡΟΥΦΙ ΕΚΤΕΘΗΚΑΤΕ ΠΑΡ ' ΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ '' ΚΑΝΑΤΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ '' ΚΥΡΙΕ ΣΑΛΜΑ ..............ΣΗΜ : ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΦΟΥΛ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ . ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΥΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΥΡΙΖΑ , ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΠΑΣΤΡΕΦΤΗΚΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΦΕΡΕΣΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΠΡΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ , ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΣΥΝΕΛΘΕ .

 7. avatar Ρωτώ

  Το άλλο πού έχω να πω η δικαίωσηνη τη κάνει με την υπόθεση ναρκωτικών του μεγαλοκαραβιου δεν έμεινε μάρτυρας για μάρτυρας έχουν πεθάνει όλοι

 8. avatar Nikae

  Κυριακο στειλτον μεσα στο Σαββατοκυριακο

 9. avatar Καστοριά

  Κανένας δεν έχει δικαίωμα να πέρνει δικαστές τηλ πόσο μάλλον πολιτικός που θα πρέπει να είναι 2 φορες ποιο προσεκτικός

 10. avatar Dr.Sheldon Cooper

  Σκάνδαλο Novartis και στην Ισπανία..

  Στη δίνη ενός ακόμη σκανδάλου έχει μπει η Novartis και στην Ισπανία.

  Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται η θεραπεία για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας, Kymriah, που λανσαρίστηκε από τη Novartis και εγκρίθηκε από την ισπανική κυβερνηση το 2018.

  Ωστόσο μέλη της καμπάνιας «No es Sano» και ο Οργανισμός Καταναλωτών της Ισπανίας ζήτησαν από το υπουργείο Υγείας να ενημερωθούν για την τιμή του και τα θεραπευτικά και οικονομικά κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για την έγκρισή του εν λόγω φαρμάκου.

  Τον Ιανουάριο του 2019, η ισπανική κυβέρνηση σε επιστολή της ανέφερε ότι το κόστος της θεραπείας ανέρχεται σε 320.000 ευρώ, χωρίς όμως να απαντά στα άλλα κρίσιμα ερωτήματα των πολιτών.

  Τότε, η καμπάνια και ο Οργανισμός Καταναλωτών της Ισπανίας κατέφυγαν στο Κεντρικό Συμβούλιο Διαφάνειας της Ισπανίας, το οποίο αποφάνθηκε ότι το υπουργείο πρέπει να δώσει τις αναγκαίες πληροφορίες, καθώς άπτονται του δημοσίου συμφέροντος.

  Από την πλευρά της η Novartis προσέφυγε στα δικαστήρια με σκοπό να καθυστερήσει τη διαδικασία.

  Η υπόθεση εκκρεμεί δικαστικά.

 11. avatar Συνήθης πρακτική

  Σιγά το πράγμα... Έφαγαν εκατομμύρια από μίζες, πτώχευσαν την Ελλάδα, μας έβαλαν στο μνημόνιο... Και κυκλοφορούν ελεύθεροι, κατηγορώντας αυτούς που τους αποκάλυψαν!

 12. avatar Αρχιλοχος

  Είναι προφανές από τα σχόλια ότι κάνεις σχολιαστής δεν διάβασε το άρθρο!!! Ούτε που τους ενδιαφέρει να το διαβάσουν. Ο Σαλμας ΔΕΝ είναι κατηγορουμενος. Είναι κατήγορος και ο εισαγγελέας αρνείται να προχωρήσει την υπόθεση...

  1. avatar Nikae

   Και λοιπον;

 13. avatar Λογικά.

  Άμα πράττουν έτσι οί υποτίθεται καλοί σκεφτήκατε τι μπορεί να κάνουν οι άλλοι. Πάμε χαμένοι τελικά με όλους αυτούς που μάς φορτώνουν στο σβέρκο κάθε 4 χρόνια...

 14. avatar ΚΛΕΩΝ

  Ο Σαλμάς πληρώνει το τίμημα της παραβίασης της ομερτά!..
  Πάνω στον πανικό του είπε αλήθειες που τεκμηρίωσαν το γεγονός του σκανδάλου Νοβάρτις..
  Η χούντα της ΝΔ για να τον τιμωρήσει έβαλε την καραδεξιά Ενωση Δικαστών Εισαγγελέων να τον κρεμάσει στα μανταλάκια!..Τον έβγαλαν στην σέντρα και τον κλαίνε τώρα οι ρέγγες!
  Για να μάθουν και οι άλλοι οι εμπλεκόμενοι να κρατούν κλειστό το στόμα τους!

  1. avatar οι χουντοανελιτες……

   που ειπαμε πηγαν?????

  2. avatar καταλαβες τι εγινε?????

   η πετας αρλουμπες σαν το μπαξεβανη?????

 15. avatar dfhtrh

  Υπαρχει αμφιβολια οτι ολα μα ολα τα νουδουλια που εχουν εκκρεμεις υποθεσεις παιρνουν τηλεφωνα σε δικαστες; Και ο Σαλμας ειναι δυνατον να το αρχισε τωρα; Η 'ολως τυχαιως' καταγγελεται τωρα με χρονοκαθυστερηση; Δηλαδη μολις εμφανιστηκε ο Σαλμας στην εκπομπη που επαιξε το ντοκυμαντερ για τη Novartis;

  1. avatar οπως θες τα λες…..

   οπως θες τα κλωθεις.......

  2. avatar δεν ειναι συριζουλια για να κανουν οσα εκανε ο πολακης

   ο παπας ...ο τζανης...ο ρασπουτης....

 16. avatar Θορπ.

  Κατά τα άλλα οι άνθρωποι του Συριζα έκαναν παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, άσχετα βέβαια αν κάνεις δικαστικός δεν έκανε καμία τόσο ξεκάθαρη καταγγελία .

 17. avatar Agt 113

  Ο ρασπούτιν της ΝΔ Μάριο Σαλμά ; Παρεμβαίνει στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης; Όχι ρε ! κάνουν τέτοια οι ''δημοκράτες'' ;

  1. avatar το κανουν μονο οι καμπουρηδες παπαγγελοπουλοι…..

   οι ψευτοτζανηδες και οι παπατζηδες οι βολεψακηδες

  2. avatar κανουν

   οτι εκαναν οι συριζοβιολατορες ρασπουτηδες...κι η τουλουπακη σας εθαψε ακομη...τι περιμενεις αλλο????

 18. avatar Aννα.Α

  Όλοι καταλαβαίνουν ποια είναι η κανονικότητα της ΝΔ στην οποία επέστρεψε ο τόπος.

 19. avatar Τα μάθατε;

  Ο Σαλμας έχει ήθος και ακεραιότητα!
  Τι ψηφίσατε ρε γκαζμάδες;

 20. avatar restos

  ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ...ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ "ΑΡΙΣΤΟ" ;;;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει