Ελλάδα 2021: Το 1821 είχαμε και πράξεις βαθύτατα πολιτικές που συνδυαζόμενες με τον ηρωισμό παρήγαγαν ιστορία

Με ομιλία του Προέδρου της Βουλής ξεκίνησε η πανηγυρική εκδήλωση


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10:48
07/11/2019
Ελλάδα 2021: Το 1821 είχαμε και πράξεις βαθύτατα πολιτικές που συνδυαζόμενες με τον ηρωισμό παρήγαγαν ιστορία
5
loading

Με κείμενο του Θανάση Πετσάλη - Διομήδη ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, στην πανηγυρική εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Μετά την ανάγνωση του αποσπάσματος, ο κ. Τασούλας πρόσθεσε: «Σήμερα η σύγχρονη Ελλάς, στη σύγχρονη Βουλή ξεκινάει τη σπάνια προσπάθεια να αναδείξει την ιστορία, την αξία και τον πολιτισμό της, όχι για να γαντζωθούμε στην πατραγαθία αλλά για να τα αντικρίσουμε αυτά ως εφαλτήριο».

«Το 1821 δεν είχαμε μόνο πράξεις εξαίσιου ηρωισμού, είχαμε και πράξεις βαθύτατα πολιτικές που συνδυαζόμενες με τον ηρωισμό παρήγαγαν ιστορία» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, ο κ. Τασούλας σημείωσε ότι οι πολιτικοί παραστάτες της εποχής είχαν την πολιτικότητα να διακρίνουν ότι έπρεπε να είναι με τη σωστή πλευρά της ιστορίας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συνθήκη του Λονδίνου, το 1827, η οποία απετέλεσε, όπως είπε, τον προάγγελο της ελληνικής ανεξαρτησίας και στην οποία πρωτοστάτησε ο τότε πρωθυπουργός της Αγγλίας, λόρδος Τζορτζ Κάνινγκ.

«Ο Περικλής στον Επιτάφιό του είπε ότι λέμε κι εμείς σήμερα», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε: «Σήμερα η θεσμοθετημένη επιτροπή με την πρόεδρό της και όλοι εμείς θα φιλοτεχνήσουμε ενόψει του 2021 τη νέα Ζωφόρο του Παρθενώνα. Να γίνουμε ισάξιοι των πιο προηγμένων κοινωνιών για να τιμήσουμε τη μνήμη των προγόνων. Θα φιλοτεχνήσουμε τη νέα Ζωφόρο και τιμώντας την Παλιγγενεσία, θα αναδείξουμε ότι η δική μας Ζωφόρος προετοιμάζει τη χώρα για τη μεγάλη χαρά της ζωής, της δημιουργίας και της προκοπής ως ανταπόκριση για τους αγώνες εκείνων».

Η εκδήλωση ξεκίνησε στην αίθουσα Γερουσίας του ελληνικού Κοινοβουλίου και την τιμά με την παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Rip

  Όταν ένας τόπος δεν έχει μέλλον, πάντα κοιτάζει προς το δοξασμένο παρελθόν!

 2. avatar Δεν υπάρχει

  Καραγκιόζης σαν τον Τασούλα.
  Δεν υπάρχει σύγχρονη Ελλάς υπάρχει σύγχρονη Ελλάδα.
  Αλλά τελικά όλοι στη ΝΕΑ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ αναπολείτε το
  Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών.

  1. avatar @Δεν υπάρχει

   αγράμματε!

  2. avatar advouk7

   Ελλας ειναι συνθετη λεξη εκ του ελ (φωτεινος, λαμπρος) και του λαας (λιθος, πετρα). Γραμματικα αυτη η λεξη ειναι η σωστη. Λεμε η Ελλας, της Ελλαδος, οχι η Ελλαδα, της Ελλαδας.

 3. avatar Social Distortion.

  Να μοιράσετε στους αριστερους αλοιφές για τα σπυράκια και ξύδι για την χολή που θα βγάλουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει