Να διασφαλίσει ότι η νέα Δημόσια Τηλεόραση θα κρατήσει και τα τρία τετρακαναλικά κυκλώματα, κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, δηλώνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

Μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την ΝΕΡΙΤ, ο κ. Κακλαμάνης άσκησε έντονη κριτική για την συμπεριφορά και την στάση ορισμένων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών, ενώ δηκτικός ήταν για την στάση που τήρησε στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, απαντώντας έτσι στις διαρροές από το ΠΑΣΟΚ ότι απουσίαζε επειδή ήταν άρρωστος.

«Δεν ψήφισα χθες και κάποιος είπε ότι ήμουν αδιάθετος. Είμαι μια χαρά. Πολλοί θα ήθελαν να μην υπάρχω, όπως έλεγε ο γέρος της Δημοκρατίας – απελπίστηκαν από το λαό και εναπόθεσαν κάποιοι τις ελπίδες τους στον ύψιστο. Θα ζω όσο ο λαός με θέλει να έρχομαι εδώ. Δεν έχω ανάγκη από «χρυσοκάνθαρους» που δεν θέλουν να λειτουργούν δημοκρατικά τα κόμματα, μιλάνε χυδαία και δεν ανέχονται τους αγώνες», τόνισε ο κ. Κακλαμάνης.

Συνέχισε δε λέγοντας:

«Τα προβλήματα είναι πιο βαθιά και χρειάζεται από όλους αυτοκριτική. Αυτό το θέατρο που γίνεται την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο εδώ, είναι προσφορά σε εκείνους που θέλουν να σκοτώσουν μέσα στην συνείδηση του ελληνικού λαού ότι πραγματικά μπορεί να λειτουργήσει η Δημοκρατία, το κοινοβούλιο, η τοπική αυτοδιοίκηση, ο συνδικαλισμός».

Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης επιτέθηκε κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσσιαλου κατηγορώντας τον για προσπάθεια να εξυπηρετήσει συμφέροντα ιδιωτικών καναλιών, τονίζοντας πως όταν είχε φτιάξει το νόμο για την ΕΡΤ περιφερόταν σ’ αυτά, δίνοντας συνεντεύξεις.