Απάντηση για τους λόγους που την οδήγησαν να πει «όχι» στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να γίνει υφυπουργός Υγείας, έδωσε, μέσω της εκπομπής «Πρωινό ΑΝΤ1» η Σοφία Βούλτεψη.

«Δεν κυνηγάω την καρέκλα», ξεκαθάρισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, σημειώνοντας όμως ότι «πρέπει να γνωρίζεις τη σύνθεση του υπουργείου».

Η κ. Βούλτεψη τόνισε ακόμη «Δεν με ενόχλησε τίποτα. Πρέπει να ξέρεις ότι μπορείς να συνεργαστείς και να προσφέρεις στην πατρίδα σου».

Αναφέρθηκε όμως και στις δηλώσεις του Αργύρη Ντινόπουλου που είχε πει «εμένα με πηδήξανε όλοι», σημειώνοντας: «Δεν είναι θέμα επετηρίδας. Είναι θέμα επιλογών».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ακόμη: «Έχω κάνει επιλογές στη ζωή μου. Οι καρέκλες δεν είναι το παν. Όταν παίρνεις μια καρέκλα, πρέπει να την τιμάς. Πρέπει να κάνουμε αυτό που λέει η συνείδησή μας».

Η κ. Βούλτεψη πάντως αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα που την ήθελαν να αρνείται, επειδή υπουργός θα ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Πρώτον, δεν ήξερα τη σύνθεση κα το πιο σημαντικό δεν έχω παράπονο. Ο πρόεδρος μου έχει εμπιστευθεί ένα υψηλό αξίωμα, αυτό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου».

Ερωτώμενη πάντως για το εάν της πρότειναν να είναι υπουργός με υφυπουργό τον Άδωνι, εκείνη είπε: «Δε θέλω να το προσωποποιήσω. Και υπουργός να ήμουν, θα ήθελα να μάθω τους υφυπουργούς μου».