Δεν προέκυψε κοινός πολιτικός τόπος στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε δηλώσεις του μετά την κρίσιμη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Επανέλαβα την πρόταση της ΔΗΜΑΡ ότι η αναδιοργάνωση η δημιουργία του νέου φορέα πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ σε κίνηση και παρόντες όλους τους εργαζομένους, μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και θέσεις, προκειμένου να είναι αποτελεσματικός και ανεξάρτητος φορέας από κόμματα και κυβερνήσεις» τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για τυπικό ζήτημα, αλλά για ζήτημα ουσίας.

«Το μαύρο στην ΕΡΤ ήταν επιλογή όπως και η βίαιη επιλογή των συχνοτήτων της ΕΡΤ. Για μας είναι ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας είναι επίσης απαράδεκτο το γεγονός ότι η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ δεν έτυχε εφαρμογής όπως όφειλε να πράξει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα το μαύρο με ό,τι αυτό συμβολίζει να παραμένει στους τηλεοπτικούς δέκτες» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας: «Δεν επήλθε συμφωνία, επέμενα. Νομίζω ότι θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να προσέλθει στη λύση που προτείναμε».

Η ΔΗΜΑΡ σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείπει από την μεταρρυθμιστική της πολιτικής από την πολιτική αναζήτησης των λύσεων μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είπε «όχι» σε πράξεις και ενέργειες που προσβάλουν τη νομιμότητα.

«Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε έκδοση ΠΝΠ παρά την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ – που γνώριζε με σαφήνεια- και προχώρησε σε αυτήν ερήμην 4 υπουργών που πρότεινε η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτό δείχνει συγκεκριμένη πολιτική» είπε και κατέληξε: «Εμείς επιμένουμε σε αυτή τη θέση. Δεν είναι δική μας ευθύνη που δε βρέθηκε κοινός πολιτικός τόπος».

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ