Πέτσας: Η περιοδεία Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι είμαστε διαρκώς κοντά στην ελληνική περιφέρεια

«Ο κ. Τσίπρας με το "είμαστε εδώ", ξέχασε τους πολίτες και απευθύνθηκε στο εσωκομματικό του ακροατήριο»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:31
17/09/2019
Πέτσας: Η περιοδεία Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι είμαστε διαρκώς κοντά στην ελληνική περιφέρεια
6
loading

Στην Ήπειρο περιοδεύει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «αποδεικνύει ότι είμαστε διαρκώς κοντά στην ελληνική περιφέρεια».

Ο κ. Πέτσας συμπλήρωσε ότι σε αυτήν την περιοδεία ο κ. Μητσοτάκης προτάσσει την αξιοποίηση των στερεών αποβλήτων με επίσκεψη στην πρώτη μονάδα που παράγει βιοαέριο από δημοτικά στερεά απόβλητα, κάτι που συμβάλλει στη μείωση των απορριμμάτων και στην παραγωγή «πράσινης» ενέργειας στο δίκτυο ηλεκτρισμού καθιστώντας την Ήπειρο «πράσινη» περιφέρεια. Επίσης είπε ότι τα δημοτικά τέλη μειώνονται 10% για τους δήμους και 5% για τους πολίτες.

Επίσης, είπε ότι ο πρωθυπουργός προτάσσει την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής με επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης και την ανάδειξη της υποψηφιότητας των Ζαγοροχωρίων, για να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των πολιτιστικών τοπίων της UNESCO. Επ' αυτού ανέφερε ότι ο προκαταρκτικός φάκελος θα είναι έτοιμος μέχρι το Σεπτέμβριο του 2020 και ο τελικός το Φεβρουάριο του 2021.

«Η προσπάθεια ξεκίνησε το 2014, αλλά ακολούθησε μεγάλη περίοδος αδράνειας», δήλωσε ο κ. Πέτσας, ο οποίος είπε επίσης ότι στην Ήπειρο ο πρωθυπουργός εστιάζει και στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι μετά τη σχετική ενημέρωση που παρείχε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στους ομολόγους του στο Eurogroup, χθες έστειλε επιστολές στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

«Είναι ένα αποφασιστικό βήμα μείωσης του κόστους δανεισμού με πολλαπλά οφέλη», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας, αναφέροντας ότι το κέρδος για το Δημόσιο θα είναι 70 εκατ. ευρώ το χρόνο, θα βελτιωθούν οι δείκτες βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, θα έχουμε έμμεσες θετικές επιδράσεις στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, θα ενισχυθεί η αξιοπιστία και η αυτοπεποίθησή μας και «θα συμβάλλει στην αποδοχή της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων».

«Ο κ. Τσίπρας κατέφυγε στον λαϊκισμό και στο ψέμα»

Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην 84η ΔΕΘ, ο κ. Πέτσας είπε ότι αναδείχθηκε η μεγάλη διαφορά στις προτεραιότητες και τον πολιτικό λόγο. Ο πρωθυπουργός, συνέχισε, «κατέθεσε συγκροτημένο σχέδιο με δωδεκάμηνο ορίζοντα που οδηγεί σε ανάπτυξη για όλους, νέο πλούτο, επενδύσεις και δουλειές».

«Ο κ. Τσίπρας με το σύνθημα "είμαστε εδώ", ξέχασε τους πολίτες και απευθύνθηκε στο εσωκομματικό του ακροατήριο», συμπλήρωσε αναφέροντας -μεταξύ άλλων- ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε γενικόλογες αναφορές και «κατέφυγε στον λαϊκισμό και δυστυχώς στο ψέμα».

Ειδικά για τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι η δική του κυβέρνηση εξασφάλισε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι τέτοιος λογαριασμός ουδέποτε υπήρξε.

«Γιατί ο κ. Τσακαλώτος δεν ενημέρωσε τον κ. Σταϊκούρα στις 9 Ιουλίου; Ο κ. Τσακαλώτος δεν ήξερε; Αν είχαν συμφωνήσει, γιατί ο κ. Παπαδημούλης ρώτησε τον κ. Μοσκοβισί τι θα γίνει με τα πρωτογενή πλεονάσματα; Αν είχαν συμφωνηθεί θα ρωτούσε ή θα πανηγύριζε κάθε μέρα; Η δήθεν λύση του κυρίου Τσίπρα έμπλεκε και ανόμοια πράγματα. Ούτε λογαριασμός δημιουργήθηκε, ούτε τέτοιο ζήτημα συζητήθηκε ουδέποτε στο eurogroup», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα επ' αυτού ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ό,τι κάνει από το 2016, ό,τι δήλωσε πέρσι στη ΔΕΘ, και ό,τι λέει στα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, και συνοψίζεται στη φράση «Δώστε μου λίγο χρόνο να αποκαταστήσω την αξιοπιστία της χώρας, να θέσουμε το θέμα το 2020 και να πετύχουμε τη μείωση των πλεονασμάτων για το 2021».

Αυτό το πλαίσιο, συνέχισε ο κ. Πέτσας, ακολουθεί και ως πρωθυπουργός και «είναι φανερό από τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ότι είναι αυτό το χρονοδιάγραμμα επισήμως στο τραπέζι».

«Οι εργαζόμενοι ξέρουν την αλήθεια»

Σε ό,τι αφορά το μετρό Θεσσαλονίκης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ανέκδοτο είναι οι μουσαμάδες που εγκαινίασε ο κ. Τσίπρας» και επισήμανε πως η κυβέρνηση υποστηρίζει λύση ώστε και μετρό να έχουμε και τα αρχαία να προστατεύσουμε με το μικρότερο κόστος και το συντομότερο δυνατό.

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εξωραΐσει την κατάσταση στην αγορά εργασίας. «Την αλήθεια την ξέρουν οι εργαζόμενοι. Επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης αυξήθηκε η υποδηλωμένη και η αδήλωτη εργασία καθώς και η μερική απασχόληση», συνέχισε.

Για το προσφυγικό τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας «ξέχασε τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που χαρακτήριζαν τη Μόρια κολαστήριο και ντροπή, ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα της OLAF και του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το υπουργείο Εργασίας, το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ινδονησίας και το απόγευμα θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για το αθλητικό νομοσχέδιο.

Την Παρασκευή (20/09) θα εγκαινιάσει την ώρα του πρωθυπουργού στη Βουλή, την Κυριακή (22/09) θα συναντηθεί με το Δ.Σ. εταιρείας που θα δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη το πρώτο από τα έξι διεθνή κέντρα τεχνολογίας και το απόγευμα θα αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες για να συμμετάσχει στην Γενικής Συνέλευση του ΟΗΕ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar PanosGianaros

  Τα ίδια έκανε και ο Καραμανλής γύριζε στα σουβλατζίδικα και . . . κουράστηκε.
  Αλλά δεν μας είπατε για πιό λόγο πήγε ο Κούλης στο Μάτι αυτοπροσώπως για να πετάξουνε τα ξύλα που μαζεύανε τόσο καιρό - - - Εγκλη - Μ Α Τ Ι - κά - - - με κίνδυνο να βάλει κάποιος μια φωτιά και να γίνει . . . Κούγκι.
  Μήπως φταίει η ανικανότητα των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης
  που επέτρεψαν να συγκεντρωθούν τόσα πολλά ξύλα , και δεν τα έπαιρναν
  τμηματικά .
  Μήπως για να μην επέμβει ο εισαγγελέας ;
  Τώρα πήγε στα Γιάννενα . . . . να πάρει \' \' ιδέες \' \' για τις μπίζνες στην Αθήνα.
  Επισκέφτηκε μια μονάδα που . . . . . έγινε επι των ημερών ποιας κυβέρνησης αλήθεια ;
  Ντράπηκε να το πεί . . . !

 2. avatar Όταν … ιδρώσει

  ο ίδιος, να δούμε τι περιοδείες θα κάνει!

 3. avatar Ναι βρε

  αφού τόσα χρόνια ξέσκισατε την περιφέρεια τη δικιά μας.....

 4. avatar Έρχεται και θα δείτε τι Νδουλα

  Α έχουν θράσος έδωσαν ψίχουλα ποίο κοινωνικό μέρισμα το μείον πενήντα τού φόρου στις επιχειρήσεις; Βόλεψε όμως τον ΣΕΒ

 5. avatar Ως πότε

  η επικοινωνιακή πολιτική θα έχει το πάνω χέρι;

 6. avatar mimis156

  ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟ ΚΟΨΑΤΕ ΟΜΩΣ Ε?ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει