Πρώτη μέρα στο σχολείο: Το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου

«Είστε το μέλλον του τόπου, ανεξάρτητα από ιθαγένεια και καταγωγή»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10:44
11/09/2019
Πρώτη μέρα στο σχολείο: Το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου
4
loading

Στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει το 170ο και το 108ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών καθώς και το 90ο και 108ο Νηπιαγωγείο στα Κάτω Πατήσια μετέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να παραστεί στην τελετή αγιασμού.

Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε τα παιδιά «το μέλλον του τόπου», τονίζοντας ότι αυτό ισχύει ανεξάρτητα από την ιθαγένεια και την καταγωγή τους. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι το σχολείο πρέπει να είναι εστία γνώσης και κάλεσε τους μαθητές να έχουν ως συνοδοιπόρους τους την οικογένεια και τους δασκάλους τους.

Διαβάστε ολόκληρο το μήνυμα:

«Βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να σας ευχηθώ καλή σχολική χρονιά, αλλά και για να σας διαβεβαιώσω πως όλοι μας - και πρώτος εγώ, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας - πιστεύουμε ειλικρινά πως είσθε η Ελπίδα και το Μέλλον του Τόπου. Αυτό ισχύει για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την ιθαγένεια και την καταγωγή τους. Γιατί η Ελλάδα, όπως έχει αποδείξει μέσα στον χρόνο, είναι Χώρα της Δημοκρατίας, της πραγματικής Ισότητας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Πιστέψτε το λοιπόν, το Μέλλον αυτό σας ανήκει. Για να το κατακτήσετε, όμως, πρέπει, πριν απ΄όλα, να κλείνετε διαρκώς την Ελλάδα μέσα σας. Μέσα στην καρδιά σας και μέσα στην ψυχή σας. Αυτό σημαίνει πως γνώμονας της πορείας σας, για πάντα, πρέπει να είναι η Ιστορία μας και η προοπτική μας, μαζί με τις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν την μεγαλειώδη ιστορική διαδρομή του Λαού μας και του Έθνους μας. Αυτό αληθεύει και για εκείνα τα παιδιά που δεν είναι Έλληνες. Δεν τους ζητάμε, κάθε άλλο, να ξεχάσουν την εθνική τους ταυτότητα. Αντιθέτως, πρέπει να την σέβονται στο ακέραιο και να την υπηρετούν, πολλώ μάλλον όταν ο Ελληνικός Πολιτισμός έχει ως βασική του αρχή την συνύπαρξη και τον διάλογο των Πολιτισμών. Όμως, τα παιδιά αυτά που ζουν μαζί μας πρέπει να βλέπουν, φυσικά με τον δικό τους τρόπο, την Χώρα μας, την Ελλάδα, και σαν δική τους Χώρα. Ιδίως δε να την βλέπουν ως Χώρα που συμβολίζει, κατά την Ιστορική της Κληρονομιά και προοπτική, αρχές, αξίες και ιδανικά που υπερασπίζονται τον Άνθρωπο, τον κάθε Άνθρωπο, και τα Θεμελιώδη Δικαιώματά του.

Όλα αυτά προϋποθέτουν πως το Σχολείο πρέπει να είναι για εσάς εστία Γνώσης. Πρέπει, λοιπόν, να μελετάτε, να αγαπάτε αυτό που μαθαίνετε κα να μην αντιμετωπίζετε το μάθημα ως συλλογή πληροφορίας για τις εξετάσεις. Το μάθημα έχει αξία όταν μετατρέπετε, διαρκώς, την πληροφορία που παίρνετε σε Γνώση. Γνώση πολύτιμη, η οποία διαμορφώνει την προσωπικότητά σας, έτσι ώστε, όποιον δρόμο και αν ακολουθήσετε ύστερα από το Σχολείο, να προσφέρετε στην Κοινωνία και να καταξιωθείτε ως μέλη του Κοινωνικού Συνόλου.

Σε αυτό τον δρόμο της μάθησης και της διαμόρφωσης της προσωπικότητάς σας πολύτιμοι οδηγοί και συμπαραστάτες είναι πρώτον, οι Δάσκαλοί σας και, δεύτερον, οι Οικογένειές σας. Οι Δάσκαλοί σας, γιατί αυτοί, μέσα στο πλαίσιο της αποστολής τους, πρέπει να σας καθοδηγούν για να βάλετε τις βάσεις της διαμόρφωσης της προσωπικότητάς σας. Μεγάλο ρόλο παίζει όμως και η Οικογένειά σας, η οποία δεν πρέπει να τα περιμένει όλα από το Σχολείο. Βεβαίως και γνωρίζω πόσες και ποιες δυσκολίες, ιδίως μέσα στην κρίση, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν ακόμη οι Οικογένειές σας, θέλω δε να ευχαριστήσω θερμώς όλους εκείνους που συμπαραστάθηκαν, ενεργώς, ώστε οι δυσκολίες αυτές να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνες. Όμως θα επιμείνω: Έχει και κάθε Οικογένεια την δική της ευθύνη να σας προστατεύει - φυσικά δίχως, σε καμία περίπτωση, να σας καταπιέζει – προκειμένου ν’ αντιμετωπίσετε πολλούς από τους κινδύνους, οι οποίοι παραμονεύουν για να γκρεμίσουν ό,τι «χτίζει» για εσάς το Σχολείο.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις, επιπλέον δε και ως πατέρας, παππούς και δάσκαλος - πέρασα, όπως είναι γνωστό, μεγάλο μέρος της ζωής μου στην Εκπαίδευση και της οφείλω πολλά – σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά, καλή δύναμη και καλή επιτυχία».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ….Για την…

  ..μαντηλα μονο δεν μας είπε οτι πρεπει να καθιερωθει στα σχολεια μας!!! ... αμαν προεδρε... αληθεια μεσα σου τα πιστευεις αυτα;;;;; Μην απαντησεις... η δυσκολια της θεσης σου
  .κατανοητη...

 2. avatar 1 + 1 = 2

  Αγαπητά μου παιδιά,
  ανεξάρτητα απο ιθαγένεια και καταγωγή,
  όταν το Σύνταγμα υπαγορεύει ρητώς και δια ροπάλου,
  ότι, για να περάσει το πρώτο μνημόνιο απαιτούνται τα 3/5 των ψήφων της Βουλής και εμείς το περνάμε με 172 ψήφους, η πράξη αυτή συνιστά "ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ" και τιμωρείται με δια βίου φυλάκιση.
  .
  Καλή σας χρονιά λοιπόν και αν πραγματικά αγαπάτε την πατρίδα σας, να κοιτάξτε να μάθετε καλύτερη αριθμητική απο εμάς.
  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ !

 3. avatar Sotiris

  Δεν ξεχνάμε ποτέ τον ΠΡΟΔΟΤΗ της σύμπραξης για την Μακεδονία μας με το αλ666.
  Μία φορά ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.
  Δεν ξεχνάμε.

 4. avatar Μας Προσβαλλεις δεν σου Πεφτει Λογος

  Με αυτο που εκανες στο παραπεντε των ΕΚΛλΟΓΩΝ ο Λαος δεν ξεχνα τι σημενει ΔΕΞΙΑ.! ........ΑΣΩΝ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει