Δεν υπάρχει κάτι απτό στα σενάρια που αναφέρονται σε πιθανή επιστροφή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη στη Νέα Δημοκρατία.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν σχολιάζει το θέμα και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν σχολιάζονται ποτέ οι δηλώσεις στελεχών άλλων κομμάτων και γενικώς στελεχών «που δεν ανήκουν στη ΝΔ». Το ίδιο στέλεχος είπε ότι για θέματα που αφορούν το κόμμα, λόγο έχουν και τα θεσμικά του όργανα.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη, σε συνομιλία του με το Αθηναϊκό Πρακτορείο δήλωσε παντελή άγνοια για το θέμα πιθανής επανένταξης ή συνεργασίας του κ. Καρατζαφέρη με τη ΝΔ.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης σύμφωνα με στενή συνεργάτιδά του, έχει δώσει εντολή να μην γίνει καμία κουβέντα πέραν της λακωνικής δήλωσης που έκανε ο ίδιος νωρίτερα.

«Πρέπει όλοι σε αυτόν τον τόπο να σκεφτόμαστε με γνώμονα όχι το συμφέρον των κομμάτων, αλλά το τι υπηρετεί το Έθνος. Ο ΛΑ.Ο.Σ. μένει σταθερός στο δόγμα : “εν οίδα, την πατρίδα”» ήταν η λιτή δήλωση του κ.Καρατζαφέρη.

Την ίδια στιγμή, βουλευτές της ΝΔ, απέφυγαν να πάρουν θέση δηλώνοντας άγνοια, δεν θέλησαν να σχολιάσουν τα σενάρια, αλλά παρέπεμψαν στο παρελθόν, και συγκεκριμένα στις δηλώσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς -σύμφωνα με τους ίδιους- κατά του κ. Καραμανλή από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.