ΜέΡΑ 25: Στο ίδιο φρικτό έργο είμαστε θεατές κάθε ελληνικό καλοκαίρι

«Η αντιμετώπιση της κλιματικής καταστροφής να γίνει προτεραιότητα της νέας Βουλής»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
7:09
14/08/2019
ΜέΡΑ 25: Στο ίδιο φρικτό έργο είμαστε θεατές κάθε ελληνικό καλοκαίρι
7
loading

Την αντιμετώπιση της κλιματικής καταστροφής προτείνει ως προτεραιότητα της νέας Βουλής το ΜέΡΑ 25 με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές ενώ προτείνει την άμεση αναδάσωση των περιοχών που καήκαν και την άμεση αποζημίωση των πολιτών, που επλήγησαν..

«Στο ίδιο φρικτό έργο είμαστε θεατές κάθε ελληνικό καλοκαίρι.

Τα αίτια των πυρκαγιών πολλά και ποικίλα:

Προσπάθειες οικοπεδοποιήσεων-για την πυρκαγιά του Υμηττού υπάρχει αυτή η υποψία. Αυθαίρετη δόμηση, που δυσκολεύει την πολιτική προστασία- για να θυμηθούμε το Μάτι. Αντι-οικολογικές πολιτικές με τις χωματερές να αποτελούν «σπίθες» για τις πυρκαγιές- αυτό μάλλον συνέβη στην Ελαφόνησο. Το ελληνικό κράτος με τις γνωστές δυσλειτουργίες του-επιβαρυμένες σημαντικά από την συρρίκνωση των δυνατοτήτων του λόγω λιτότητας. Τελευταία προστέθηκε και το φαινόμενο της κλιματικής κρίσης» αναφέρει στην ανακοίνωσή ο τομέας Πράσινης Μετάβασης του ΜέΡΑ25, και συνεχίζει:

«Τα αποτελέσματα των πυρκαγιών είναι η πλανητική καταστροφή, η επιβάρυνση της υγείας μας και η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. Είναι όμως και οικονομικά: οι τουρίστες εγκατέλειψαν μαζικά την Ελαφόνησο, προσθέτοντας μια ακόμη αδήριτη ανάγκη να διατηρηθούν οι περιβαλλοντικοί πόροι αυτής της όμορφης χώρας.

Όλα αυτά τα ζητήματα, που τα περισσότερα από αυτά χρονίζουν, δεν έχουν πρόταση αντιμετώπισης τους από την σημερινή κυβέρνηση.

Το ΜέΡΑ25 προτείνει την άμεση αναδάσωση των περιοχών , που καήκαν και την άμεση αποζημίωση των πολιτών, που επλήγησαν. Το ΜέΡΑ25 έχει ολοκληρωμένη πρόταση Πράσινης Μετάβασης για την πρόληψη αλλά και την αποκατάσταση των περιοχών.

Το ΜέΡΑ25, δια στόματος του γραμματέα του Γιάννη Βαρουφάκη, προτείνει ως κύρια προτεραιότητα της νέας Βουλής, την αντιμετώπιση της Κλιματικής καταστροφής».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar ΣΩΣΜΑ

  ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΜΚΟ
  ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ

 2. avatar Σπαρτιάτης

  Κύριε Πρωθυπουργέ αναβαθμίστε την Δασική υπηρεσία με προσλήψεις προσωπικου δασεργατων μονίμων και εξοπλισμό πυροσβεσης με οχήματα και μηχανές εντουρο να φυλλασουν τα δάση. Είναι οι μόνοι που μπορούν να προλαμβάνουν μια πυρκαγιά. Γνωρίζουν τους αγροτικούς και δασικούς δρόμους καλύτερα από όλους. Σε συνεργασία με Πυροσβεστική θα είναι πολύ αποτέλεσματικοι. Έτσι μόνο θα σωθούν ζωές και περιουσίες.

 3. avatar Κρίμα ! Λυπαμαι.! Για τον Ελλάδα !

  ΟΣΟ η ΑΝΑΔΑΣΩΗ γίνεται με ΠΕΥΚΑ ! ΤΟΣΟ θα Κινδυνεύουν. ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ και Ανθρώπινες Περιουσιες ! ........ΙΑΣΩΝ !

  1. avatar @ΙΑΣΩΝ

   Κατ'αρχάς, μακάρι να βλέπαμε και καμμία αναδάσωση, καλά θα ήταν.
   Έχεις παρατηρήσει όμως τη φυσική αναδάσωση μετά απο φωτιές; Πεύκα ξεφυτρώνουν από τη γη!
   Το φυσικό οικοσύστημα της Ελλάδας και της Μεσογείου ολόκληρης είναι το πευκοδάσος κύριος.
   Το δάσος δεν είναι κήπος να κάνεις ότι γουστάρεις, είναι ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ από ένα σύνολο φυτικών και ζωικών ειδών και επικρατεί θες δε θες η φυσική χλωρίδα και (εύχομαι) πανίδα.
   Αυτά που λες είναι ΑΣΧΕΤΑ!

   1. avatar Μπράβο σου

    Τη λένε φίλε πριν 200 χρόνια νομίζεις υπήρχαν πεύκα σε τόσο μεγάλες εκτάσεις; Ψάξου λίγο

    1. avatar @ΙΑΣΩΝ

     Το τωρινό οικοσύστημα υπάρχει εδώ και εκατομμύρια χρόνια.
     Η εμφάνιση των κωνοφόρων εκτιμάται γύρω στα 300.000.000 χρόνια πριν. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και τα πεύκα - γένος pinus - που εξελίχθηκαν αργότερα, γύρω στα 150.000.000 έτη πριν, δηλαδή ακόμα στην εποχή των δεινοσαύρων, πολύυυυυυ πριν εμφανιστούν τα ανθρώπινα είδη στον πλανήτη!
     Τυγχάνω βιολόγος και να ξέρεις ότι αυτά που λες είναι πολύ χοντρές κοτσάνες.

     1. avatar @ΙΑΣΩΝ

      Ωραίος !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει