Ποιοι θα φύγουν από το Δημόσιο

Ο Α. Μανιτάκης «φωτογράφισε» τους υποψήφιους προς αποχώρηση


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:27
28/04/2013
Ποιοι θα φύγουν από το Δημόσιο
13
loading

Τις ομάδες εργαζομένων από τις οποίες θα αναζητηθούν οι 15.000 υπάλληλοι που θα πρέπει να αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του 2014, περιέγραψε με σαφήνεια ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης μιλώντας απόψε στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη και οι τρεις αρχηγοί με τις δηλώσεις τους το επιβεβαίωσαν, να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε νομίμως και τηρώντας όλες τις συνταγματικές εγγυήσεις του κοινωνικού κράτους δικαίου να αποχωρήσουν από το δημόσιο 15.000 υπάλληλοι που υπηρετούν στο σύνολο του δημόσιου τομέα», είπε ο κ. Μανιτάκης και διευκρίνισε ότι «ο αριθμός αυτός δεν προέρχεται αποκλειστικά από τους 25.000 υπαλλήλους που πρόκειται να μετακινηθούν, όπως λάθος διαδίδεται. Η κινητικότητα των 25.000 υπαλλήλων είναι αποσυνδεδεμένη αριθμητικά από τις 15.000 αποχωρήσεις».

Κύριος σκοπός της κινητικότητας είναι και παραμένει η ορθολογική ανακατανομή του προσωπικού και όχι οι αποχωρήσεις εκτός αν κάποιοι κατά τη διαδικασία της κινητικότητας αποφασίσουν την αποχώρηση, υπογράμμισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο υπουργός κατήγγειλε πως όσοι κάνουν λόγο για υποχρεωτικές αποχωρήσεις, περισσότερες των 15.000, επιχειρούν καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας στους δημοσίους υπαλλήλους και το κάνουν για μικροκομματικούς σκοπούς.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό για τις 15.000 αποχωρήσεις, οι πηγές είναι εξής:

- Οι πειθαρχικά υπόλογοι υπάλληλοι που θα κριθούν απολυτέοι με τελεσίδικη δικαστική απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου ουσίας που στην προκειμένη περίπτωση είναι το ΣτΕ.

- Από την κατάργηση των ΝΠΙΔ και από τη λύση των συμβάσεων του προσωπικού που υπηρετούν σε αυτά.

- Από την αποτίμηση των προσόντων, δηλαδή, από την αξιολόγηση των προσόντων που θα γίνει κατά την επανατοποθέτηση του προσωπικού στις νέες διευθύνσεις των δημοσίων υπηρεσιών, η οποία γίνεται αμέσως μετά την αξιολόγηση των δομών και ενόψει της μετακίνησης του πλεονάζοντος προσωπικού σε άλλη δημόσια υπηρεσία που έχει διαπιστωμένα κενά, όπως αυτά προκύπτουν από τα σχέδια στελέχωσης.

- Από την εθελούσια έξοδο όλων όσοι ενώ βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, αργίας ή αναγκαστικής μετακίνησης λόγω κινητικότητας, προτιμήσουν να αποχωρήσουν από το δημόσιο με τη θέλησή τους λαμβάνοντας αποζημίωση που δικαιούνται ή εξαγοράζοντας τρία πλασματικά έτη.

- Κατά την αποτίμηση των προσόντων και με αφορμή την αξιολόγηση των δομών, θα ελεγχθούν και αξιολογηθούν αναγκαστικά τα τυπικά προσόντα όλων όσων απασχολούνται στο δημόσιο. Θα ελεγχθεί η νομιμότητα της έννομης σχέσης που τα συνδέει με αυτή, η πραγματική συνδρομή των τυπικών προσόντων που επικαλούνται και θα γίνει πιστοποίηση των προσόντων και δικαιολογητικών τους.
"Δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο και δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι όσους δεν τους συνδέει έγκυρη έννομη σχέση με το δημόσιο ή δεν έχουν καν σύμβαση εν ισχύ πρόσληψης με αυτό. «Οι συγκεκριμένες αποχωρήσεις δεν αποβλέπουν στη μείωση του προσωπικού των δημοσίων υπαλλήλων αφού η προβλεπόμενη μείωση υπαλλήλων επιτυγχάνεται και με το παραπάνω με τις συνταξιοδοτήσεις. Οι σχεδιαζόμενες αναγκαστικές αποχωρήσεις αποβλέπουν αποκλειστικά στην άμεση ποιοτική ανανέωση του προσωπικού», είπε ο κ. Μανιτάκης.

«Με την επείγουσα ποιοτική αναβάθμιση του προσωπικού, θέλουμε να αντιμετωπίσουμε μια κοινωνική αδικία, απομακρύνουμε τους υπαλλήλους που διαπιστωμένα δεν έχουν τα προσόντα του ελληνικού δημοσίου, που δεν έχουν καν προσληφθεί ή έχουν κριθεί ακατάλληλοι ή ως ανίκανοι, από τα αρμόδια πειθαρχικά ή δικαστικά όργανα ή έχουν καταδικαστεί πειθαρχικά και στη θέση τους τοποθετούμε υπαλλήλους άξιους και νέους», είπε ο κ. Μανιτάκης και πρόσθεσε: «καταπολεμούμε έναν εσωτερικό ύπουλο εχθρό της μεταπολιτευτικής μας Δημοκρατίας, την φαυλοκρατία και πελατοκρατία».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar totos

  ειμαστε Βʹεκατ ανεργοι ΠΟΥ ΤΙ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΙ ΝΥΦΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΖΗΖΙΤΑΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ

 2. avatar Voidi

  Και επειδή το λέει ο Μανιτάκης, σημαίνει ότι θα φύγουν κιόλας ?
  Μην ψαρώνετε. Έχουμε καιρό ακόμα. Λίγο πριν τις εκλογές θα σκάσει η παραμύθα πάλι. Θα ψηφίσουν μπλέ και πράσινο πάλι, για να κρατήσουν τις θέσεις τους.
  Και μετά, δυστυχώς θα πούν, αλλά μας ανάγκασε η τρόικα. Θα ανακατευτεί η τράπουλα για λίγο, για να χτιστεί πάλι μια νέα πολιτική πελατεία. Όπως γίνεται κάθε φορά.
  Η ανικανότητα κρίβει εξάρτηση, δυστυχώς. Και το δημόσιο αυτό παράγει. Παίρνει νέους ανθρώπους με όνειρα και προοπτικές και τους μετατρέπει σε σαπιοκοιλιάδες, τεμπέληδες με πολιτικές εξαρτήσεις και υποχρεώσεις. Ότι πρέπει, για να παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη τους.

 3. avatar zibro

  ωραια τωρα θα φτιαξει η ελλαδα.. παντως οι εστιατορες που πουλανε κατεψυγμενα για φρεσκα και κατακλεβουν στις μεριδες δεν ειναι δημοσιοι.οι μπαροβιοι που πουλανε μπομπες δεν ειναι δημοσιοι.τα συνεργεια που πας για σερβις και σου βγαζουν οτι θες καινουργιο αμαξι δεν ειναι δημοσιοι. οι ταριφες μετα πειραγμενα κοντερ δεν ειναι δημοσιοι.οι εμποροι που πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες δεν ειναι δημοσιοι. οι γιατροι που παιρνουν προμηθεια για να γραφουν αχρηστα φαρμακα και αχρειαστες εξετασεις δεν ειναι δημοσιοι.σχεδον ολοι οι ελευθεροι επαγγελματιες που δεν εχουν κοψει ουτε μια αποδειξη δεν ειναι δημοσιοι.
  ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

 4. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

  Να ξεκινήσουν από τις πολεοδομίες και τις εφορίες που έχουν ρουφήξει με τα "κόλπα" και τα τερτίπια τους το αίμα του Ελληνικού λαού και μετά να περάσουν στους Ο.Τ.Α να φύγουν όλοι εκείνου που την άαααααραξαν "ελέω" κάθε Δημάρχου. Το μεγάλο φαγοπότι (ευτυχώς) τελείωσε. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΡΟΙΚΑ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!

  1. avatar GM

   Κατ αρχάς σε όλο αυτό το σύστημα δεν είσαι αμέτοχος. Για να κάνεις μια εγχείρηση παρακαλάς το γιατρό να πάρει φακελάκι! Κρίμα που ευχαριστείς τους Γερμανούς για τα αυτονόητα που αφορούν την κουλτούρα μας , τον καθένα μας. Κρίμα που περιμένεις να δείς "αίμα" επι δικαίων και αδίκων και ότι με αυτό θα αλλάξει ο τρόπος ζωής μας !. Ένας τρόπος ζωής που βόλευε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και που την βασική ευθύνη την έχουν οι εκάστοτε πολιτικές! ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ θα γίνουμε απλά οι υποτακτικοί των Γερμανών, αυτών που δεν είναι άμοιροι ευθυνών για αρκετά απο τα δεινά αυτού του τόπου....
   Και κάτι άλλο γιατί δεν ελέγχουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία όλων όσουν δουλεύουν στο Δημόσιο να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο και να μην την πληρώσουν άνθρωποι που έχουν θυσιαστεί πραγματικά για το Δημόσιο όφελος??? Αυτό είναι δύσκολο και χρειάζεται τον Γερμανό μπαμπούλα??? ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ

  2. avatar giannis

   Περίμενε εσύ να διώξουν τα λ..α .Δεν διαβάζεις ??? αορίστου χρόνου θα διώξουν . Στις πολεοδομίες και στις εφορίες οι υπάλληλοι είναι μόνιμοι.

 5. avatar GM

  Ποιοί θα φύγουν απο την βουλή: α. όσοι συνεργάζονται με ξένους....
  β. όσοι δεν έχουν τα κότσια να σηκώσουν ανάστημα, για έναν λαό που αργοπεθαίνει
  γ. όσοι αξιολογηθούν και δεν πιάσουν την βάση , απο τον λαό αυτόν, που σύντομα θα κληθεί να το κάνει

 6. avatar aris

  ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΜΑΧΑΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ Η ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΩΝΤΕΣ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ...... ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΠΟΥ ΑΠΕΦΕΥΓΕΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ.

  1. avatar kappadokas

   Για κάτι θέματα που κυκλοφορούσαν στην ΟΝΝΕΔ πριν από κάθε διαγωνισμό έχεις υπόψιν σου aris.

   1. avatar aris

    Δεν το γνωριζω αυτο αλλα ....Βλεπω το εχεις ψαξει καλα! Παντως να ξερεις οτι οποιος ειχε τα προσοντα αποκλειεται να αδικηθηκε απο το ΑΣΕΠ! ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΕ ΑΔΙΚΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ! αν συνεβηκα θα ηταν ποσοστο τοισ χιλιοις

    1. avatar giannis

     Υπηρχαν διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ. Μοριοδοτήσεις με ΑΣΕΠ και διάφορες διαδικασίες με ΑΣΕΠ. Δεν ήταν όλες αδια΄βλητες. Οσο για τις Πανελλήνιες υπάρχει μία μόνο διαδικασία.

  2. avatar giannis

   Το είδαμε και το πρασινομπλε ΑΣΕΠ. Τώρα θα μαγειρέυουν τους καταλόγους ,εκλογές έρχονται. Αμα ήθελαν να απολύσουν επίορκους και τεμπέληδες θα ξεκίνούσαν από πολεοδομίες και εφορίες αλλά ξεκινούν πάλι από αυτούς που δεν έχουν μεγάλα βύσματα τους αορίστου χρόνου.

 7. avatar meteoriths

  ΔΕΝ ΦΕΥΓΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ , ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΑΙ Η ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ , ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει