Επιστολή προς όλους τους αντιμνημονιακούς βουλευτές, με την οποία προτείνει την 31η Μαΐου, ημέρα επετείου της περσινής μεγάλης συγκέντρωσης των «αγανακτισμένων», να αποχωρήσουν συμβολικά από τη Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική, θεσμική και ηθική απαξίωση του ελληνικού Κοινοβουλίου, και να κατέβουν στην πλατεία Συντάγματος μαζί με τον ελληνικό λαό, έστειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.

Ταυτόχρονα, καθώς δεν θα παραιτηθούν από τη βουλευτική ιδιότητά τους, ο κ. Μαριάς προτείνει, για λόγους ηθικής τάξης, να αποποιηθούν όλων των προνομίων που προβλέπονται για τους βουλευτές, διατηρώντας τα συνταγματικά, πολιτικά και λοιπά θεσμικά δικαιώματά τους, όπως η ελεύθερη κυκλοφορία στη χώρα.

Πάντως, ο κ. Μαριάς διευκρινίζει ότι απευθύνει την πρόταση ως μέλος του πολιτικού κινήματος «Αντιμνημονιακοί πολίτες» που συνεργάζεται εκλογικά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, προς τους βουλευτές του αντιμνημονιακού δημοκρατικού τόξου, προσθέτοντας ότι είναι ενημερωμένος και ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, ο οποίος συμφωνεί.

«Η αποχώρησή μας από τη Βουλή δεν συνεπάγεται και αποχώρηση από τις κοινοβουλευτικές μας ομάδες, οι οποίες ως προς την αριθμητική τους δύναμη θα παραμείνουν ως έχουν», τονίζει ο κ. Μαριάς.