Για τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» ο υφυπουργός Παιδείας, Θ. Παπαθεοδώρου. Σχολίασε πάντως την επιστολή του μαθητή από την Κρήτη στον Γ. Στουρνάρα τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Ένας μαθητής έχει αναπτύξει ένα τέτοιο κριτικό πνεύμα που του επιτρέπει να βλέπει τις αντιστοιχίες μεταξύ της θεωρίας και της πραγματικής ζωής. Διάβασα και την επιστολή του μαθητή και την επιστολή του υπουργού» και σημείωσε ότι «η χώρα βρισκόταν πριν από μερικούς μήνες στο χείλος του γκρεμού.

Ο κ. Παπαθεοδώρου πάντως αναφέρθηκε και στο τρέχον ζήτημα των μετεγγραφών των φοιτητών. «Στις 26 Απριλίου κλείνουν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών», είπε. Και σημείωσε: «Διαμορφώνεται ένα αρχείο στο υπουργείο Παιδείας με όλους τους υποψηφίους και αυτό αποστέλλεται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έτσι ώστε να γίνει η επαλήθευση. Από κει και πέρα διαμορφώνεται ένα γενικό προφίλ όλων των υποψηφίων και γίνεται η επιλογή βάσει των προϋποθέσεων. Βρισκόμαστε στην τελευταία φάση για τις μετεγγραφές».

Για το θέμα των διδύμων που πρέπει να σπουδάσουν την ίδια χρονιά και γι’ αυτό οι γονείς ζητούν κάποιες ελαφρύνσεις, απάντησε: «Γνωρίζετε ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι συγκεκριμένο. Βρισκόμαστε σε εξέλιξη της διαδικασίας. Επομένως, δεν μπορούν να εξεταστούν τώρα. Είναι ένα ζήτημα όμως που θα εξεταστεί».

Ο κ. Παπαθεοδώρου μίλησε ακόμη και για τις αλλαγές στο χώρο της Παιδείας.