Κυριάκος Μητσοτάκης: Χαλαρώνει η θηλιά που έπνιγε τους συμπολίτες μας

«Είχαμε και έχουμε σχέδιο που φέρνει άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:01
30/07/2019
Κυριάκος Μητσοτάκης: Χαλαρώνει η θηλιά που έπνιγε τους συμπολίτες μας
9
loading

Στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής, με αυτόν τον τρόπο «χαλαρώνει επιτέλους η θηλιά που έπνιγε τους συμπολίτες μας».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το Κοινοβούλιο «θα ψηφίσει εντός των επόμενων ωρών ένα από τα νομοσχέδια που θα αποτελέσουν την πυξίδα μας για μια ολόκληρη τετραετία. Το σχέδιο νόμου που θα ψηφίσουμε σε λίγο θα έχει σαφές και ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο, θα υπηρετεί τους στόχους που βάλαμε, τηρώντας τις υποσχέσεις μας: την αναγέννηση της παραγωγικής μεσαίας τάξης, την αναζωογόνηση της αγοράς ακινήτων, την αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής για νέες επενδύσεις, ανάπτυξη και πολλές καλές δουλειές. Και τελικά τη μεγέθυνση του εθνικού προϊόντος, ώστε αυτό να μεταφραστεί σε μεγαλύτερο εισόδημα για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Είχαμε και έχουμε σχέδιο που φέρνει άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα».

Χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο «τη δική μας γρήγορη απάντηση στα προβλήματα των πολιτών που δεν μπορούν να περιμένουν», καθώς και ως «ταυτότητα της κυβέρνησης».

«Πρώτον, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ανταποκρίνεται στην προεκλογική μας δέσμευση για ανακούφιση των Ελλήνων από τη βαριά φορολογία και μάλιστα νωρίτερα από ότι προβλεπόταν. Δεύτερον, μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ και βελτιώνοντας σημαντικά το σχέδιο των 120 δόσεων, ευνοούνται ταυτόχρονα εκατομμύρια νοικοκυριά, αλλά και επαγγελματίες/επιχειρήσεις. Και τρίτον έχει σαφές κοινωνικό πρόσημο με μελετημένες προβλέψεις που αφορούν όλους τους φορολογούμενους κυρίως όμως τους πιο αδύναμους», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Περίπου 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα δουν αμέσως, εντός των επόμενων έξι εβδομάδων, όταν θα σταλούν τα εκκαθαριστικά τους, ελαφρύνσεις στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας τους», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. «Ανάμεσα τους», συνέχισε, «και σχεδόν 500.000 ιδιοκτήτες που εξαιρούνταν από τους προεκλογικούς αντιπερισπασμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και περίπου 1.300.000 συμπολίτες μας οι οποίοι με τη δική μας ρύθμιση θα δουν σημαντικά μεγαλύτερη ωφέλεια».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στον ΕΝΦΙΑ, που είναι «η πρώτη παρέμβασή μας, που μειώνεται μεσοσταθμικά κατά 22% μέσα στο 2019, με πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος 205 εκατ. ευρώ», για τον οποίο τόνισε πως «κανείς δεν εξαιρείται από αυτήν τη γενναία ελάφρυνση, που κλιμακώνεται δίκαια, ανάλογα με την αξία των ακινήτων».

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «διευρύνεται και βελτιώνεται η ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο μέσω των 120 δόσεων», ενώ είπε πως «συνδέουμε τη νέα ρύθμιση με το ξεπάγωμα των λογαριασμών». Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση θα είναι και η τελευταία. Πρέπει να αξιοποιηθεί από όλους τους συμπολίτες μας, διότι δεν θα υπάρξει ανάλογη».

«Έχουμε ξεκάθαρη κοινωνική και πολιτική στόχευση: να απελευθερωθούν οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και δημιουργία νέου πλούτου με μερίδιο για όλους», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «με το νομοσχέδιο, το επιτόκιο στις 120 δόσεις πέφτει από το 5% στο 3% για λόγους προφανούς ισότητας, όσο δηλαδή είναι το επιτόκιο που καταβάλει το δημόσιο στις οφειλές του προς τους ιδιώτες. Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή, όπως είχαμε δεσμευθεί, υποχωρεί από τα 30 ευρώ στα 20 ευρώ το ευρώ το μήνα και ευνοούνται με αυτό τον τρόπο πολύ περισσότεροι οφειλέτες. Ενώ στη ρύθμιση θα υπάγονται στο εξής Νομικά Πρόσωπα με βασική οφειλή ως 1 εκατομμύριο ευρώ», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Εν συνεχεία, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «συνδέουμε τη νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις με το ξεπάγωμα των λογαριασμών που έμεναν σε καθεστώς κατάσχεσης και αναγκαστικών μέτρων. Δίνουμε έτσι ανάσα και ελευθερία κινήσεων στους επιχειρηματίες. Επιχειρηματίες και επαγγελματίες αποκτούν μια νέα ευκαιρία. Ενώ το κράτος θα έχει έναν οδικό χάρτη για την αύξηση των εσόδων του», είπε ο πρωθυπουργός.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣ

  πνιγοντουσαν οι πλουσιοι γιαυτο τους δωσατε 10% εκπτωση στον ενφια...

 2. avatar Το σωστό!

  Χαλαρώνει η θηλιά που βάλαμε στους συμπολίτες μας!
  Μας δουλεύουν ψιλό γαζί, λέω εγώ!

 3. avatar Επιτελους

  μου μείωσε τον ΕΝΦιΑ 50€. Αυτή ειναι μεταρρύθμιση , έπιασε τόπο η ψήφος μου.

 4. avatar : advouk7

  τι λεει το νουμερο......η ΝΔ πτωχευσε την Ελλαδα......

 5. avatar ΟΧΕΤΟΣ ΛΑΣΠΗΣ η Νέα Δημοκρατία κατά ΣΥΡΙΖΑ

  ΚΑΛΑ Δεν Ντρέπεστε και Μιλάς για ΘΗΛΙΑ που Επνιγε.τους. Συμπολίτες μας Αυτή είναι η Γλώσσα ΠΡΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ? ξεχνάς Ποιος είσαι ? ποια Κυβέρνηση έφερε την ΕΛΛΑΔΑ στον Γκρεμό και την Χρεοκοπησε ? Λες ότι Θες γιατί ΔΕΝ. Ντρέπεστε Δεν έχεις ΗΘΟΣ ! Σήμερα κανεις τον ΚΑΜΠΟΣΟ γιατί ξεγελάσεις τον Λαό και βγήκες. Αυτοδύναμος με τις ΨΗΦΟΥΣ της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ! Δείχνοντας τελικά ποιος είσαι. ...........ΙΑΣΩΝ !

 6. avatar Εεεετσι

  Η θηλιά είχε ονοματεπώνυμο, αλ6 τσιπρας.

 7. avatar Ανακολουθίες Μητσοτάκη

  Όσο για τον ΕΝΦΙΑ αντί να τον μειώσεις 30% οριζόντια για όλα τα ακίνητα, ακολουθείς πιστά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΝΦΙΑ! Δεν ξέρεις ότι και γι' αυτό καταψηφίστηκε?

 8. avatar φροιξος

  το μονο κσλο ειναι οι 120 δοσεις κσι αυτο ρονσι Συριζαικο!!

 9. avatar dfhgio

  Γιάννης Βρούτσης:«Υπονομεύουν την εθνική οικονομία οι 120 δόσεις»
  τσιρκο ειστε Κουλη!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει