«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι διαθέτει την πολιτική βούληση να προχωρήσει σε πλήθος αλλαγών που οδηγούν τη χώρα σε διαφορετική κατεύθυνση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Από αυτές τις αλλαγές, τόνισε, δεν θα μπορούσε να εξαιρείται η Παιδεία, στην οποία η κυβέρνηση δίνει μεγάλη προτεραιότητα, καθώς «αποτελεί την εμπροσθοφυλακή κάθε χώρας».

Ο εκπρόσωπος απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων για τις νέες εκτιμήσεις που παρήγγειλε η προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου, χαρακτήρισε καταρχήν ως «αυτονόητο ότι υπάρχει ζημία του δημοσίου από το σκάνδαλο» και επισήμανε ότι οι επιτροπές αποφασίζουν κατά τη θεώρηση και τη βούλησή τους, εκτιμώντας ότι θα ήθελαν ακριβή προσδιορισμό της ζημίας.

Είπε δε ότι ακόμα και ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς εκτίμησε ότι υπήρξε πολλή μεγάλη ζημία.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε δριμεία κριτική στη ΝΔ, «απορώντας» πώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί μετά από τόσα χρόνια «φυγομαχίας» να ανακαλύψει αυτό το καινούριο «εύρημα» ότι δεν υφίσταται ζημία του δημοσίου και τόνισε ότι προσπάθησε να επενδύσει με πλαστά διλήμματα το μέγεθος της φυγής της από τις επιτροπές.

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για πολλαπλές μεταβιβάσεις μεγάλων εκτάσεων και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» σε οφ σορ εταιρείες που δημιουργήθηκαν γι’ αυτό το λόγο, τονίζοντας ότι «είναι δεδομένη και προκλητική και η ζημία του δημοσίου και η στάση της ΝΔ».