«Η διαβούλευση με τους πιστωτές μας είναι μια διαρκής μάχη», επανέλαβε στο «Πρωινό ΑΝΤ1» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Σίμος Κεδίκογλου, μία ημέρα μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το Μέγαρο Μαξίμου, ανέφερε ότι ο Αντώνης Σαμαράς χθες «έθεσε συγκεκριμένους παράγοντες οι οποίοι δικαιολογούν μία θετική πρόβλεψη για το μέλλον. Επεσήμανε ότι πηγαίνουμε ακόμη καλύτερα». Και τόνισε: «Ακούσατε τον πρωθυπουργό χθες τι είπε σχετικά με το ΦΠΑ στην εστίαση. Το συζητάμε με τους πιστωτές μας και αποδέχονται τη μείωση».

Υποστήριξε πάντως ότι ο πρωθυπουργός δεν περιμένει ποτέ τα δελτία ειδήσεων για να μιλήσει. «Ο Αντώνης Σαμαράς όταν είναι έτοιμος να κάνει κάτι, το κάνει. Δεν περιμένει την ώρα πριν από τα δελτία ειδήσεων». Αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Στουρνάρα στο Economist λέγοντας ότι δεν γινόταν ο Έλληνας υπουργός να μη μιλήσει. «Βρισκόταν σε μία εκδήλωση», συνεχίζοντας ότι «Η δουλειά στο υπουργείο Οικονομικών είναι πολύ σκληρή».

Υποστήριξε ότι «Ήδη, 200.000 νοικοκυριά ωφελούνται. Θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τον αριθμό των ωφελούμενων. Κάνουμε ό,τι περισσότερο γίνεται».

Τόνισε πάντως ότι είναι προσωπικό στοίχημα του πρωθυπουργού να μειωθεί ο αριθμός των ανέργων. «Το μεγάλο στοίχημα είναι με τους ανέργους. Το σύστημα στο υπουργείο Εργασίας έδειξε ότι είχαμε θετικές ενδείξεις. Το κυριότερο είναι ότι ξεκινούν οι εργασίες για τους αυτοκινητόδρομους».

Και συνέχισε: «Προσπαθούμε όλο και περισσότερους από τους συμπολίτες μας να τους βοηθήσουμε. Ακούσατε και τον πρωθυπουργό που είπε να ενταχθούν στο σύστημα Υγείας περίπου 100.000 άνεργοι που δεν έχουν ασφάλεια».

Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε πάντως και στο θέμα των «χαρατσιών», στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και στα σχέδια της κυβέρνησης να βοηθηθούν οι φτωχές οικογένειες. «Υπάρχουν κατηγορίες που έχουν αυξημένη κατανάλωση ρεύματος παρότι δεν έχουν χρήματα», είπε χαρακτηριστικά.