«Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με τη δραχμή, με την έξοδο από το ευρώ, δεν υποστηρίζει καμία μεταρρύθμιση, αντιθέτως πολεμάει οτιδήποτε πάει να αλλάξει και υπερασπίζεται το status quo, προφανώς δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας», διαμήνυσε προς την Κουμουνδούρου ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος.

«Δεν είναι τυχαίο ότι ο μόνος συνομιλητής του ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό, είναι ο κύριος Καμμένος. Ευελπιστώ να μην υιοθετήσει τις θεωρίες συνωμοσίας και τις αρλούμπες που λέει ο κύριος Καμμένος και το κόμμα του», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Κύπρου, ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε ότι «καταρχάς ο ΣΥΡΙΖΑ έπαθε ένα “πατατράκ”. Το μόνο που προσπάθησε να κάνει είναι να σπρώξει την κυπριακή κυβέρνηση και κατ’ επέκταση τον κυπριακό λαό στο γκρεμό. Έλεγε “πείτε όχι, πείτε όχι”, την ώρα που φαινόταν ότι δεν υπήρχε “plan B”».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε «ικανοποιητική» την συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με στόχο της άρση του αδιεξόδου στις συνομιλίες με την τρόικα, σημειώνοντας ότι, όπως δήλωσε στις τελευταίες συνεντεύξεις του και ο κ. Κουβέλης, «σε όλες τις διαπραγματεύσεις, πρέπει να εξαντλούνται τα περιθώρια, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που διαθέτει η χώρα μας. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε να κλείσουμε μια συμφωνία, πρέπει να δούμε τι περιθώρια υπάρχουν σε μια διαπραγμάτευση».

«Θεωρούμε ότι η συμφωνία του Σαββάτου των πολιτικών αρχηγών ήταν ικανοποιητική. Πιέσαμε και εμείς πολύ από τη δική μας πλευρά και η παρουσία του κυρίου Μανιτάκη ήταν σημαντική. Γι’ αυτό λέω ότι η συμφωνία ήταν ικανοποιητική, λαμβάνοντας υπόψη και τις δεσμεύσεις που είχε η χώρα μας όλο το προηγούμενο διάστημα από τα μνημόνια, αλλά και τη σκληρή στάση της τρόικας στο θέμα αυτό», τόνισε καταλήγοντας.