Το δημοσίευμα της Der Spiegel που αναφέρει ότι η Χρυσή Αυγή είναι δολοφονική οργάνωση, έκανε τη Λιάνα Κανέλλη, να σχολιάσει καλεσμένη στην εκπομπή «ΝΕΤ Στα Γεγονότα», τη Χρυσή Αυγή και το ναζισμό γενικότερα.

«Ανεβαίνει το αίμα μου στο κεφάλι όταν ακούω αυτή την αιτιολόγηση. Πρώτα απ’ όλα είναι ψεύδος ότι αυτή τη στιγμή η Χρυσή Αυγή υποκαθιστά αδύναμο κράτος. Χρυσαυγίτικες, φασιστικές, νεοναζιστικές ομάδες εμφανίστηκαν στην Αυστρία στα πολύ καλά της οικονομικά, στην Ολλανδία, στα πολύ καλά της οικονομικά. Η Ευρώπη έχει παράδοση στο ναζισμό, όπως έχει παράδοση και στον τρόπο με τον οποίο απηλάγει από το ναζισμό. Με αίμα», είπε.

Και συμπλήρωσε: «Δεν εμφανίζεται από παρθενογένεση. Μπορεί να εκφραστεί εκλογικά τη στιγμή που είναι πάρα πολύ χρήσιμο. Στη Δεξιά και στο Κεφάλαιο να έχει ένα εργαλείο για να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Τότε εμφανίζεται εκλογικά και παίρνει τη μορφή του νόμιμου».

Η Λιάνα Κανέλλη υποστήριξε ότι φασιστικές συμπεριφορές υπάρχουν παντού από τα γήπεδα μέχρι πολλά ακόμη σημεία και αναφέρθηκε στα ευτράπελα που έγιναν εχθές κατά τη διάρκεια αγώνα της ΑΕΚ. Και σημείωσε: «Όταν τα φασιστοειδή μπαίνουν μέσα και σκοτώνουν την ομάδα τους, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση».