Άνετα πρώτη σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών εκλέγεται από τη Νέα Δημοκρατία η Όλγα Κεφαλογιάννη, στις εθνικές εκλογές 2019.

Με εφτά χρόνια συνεχούς παρουσίας στη Βουλή εκπροσωπώντας την εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθηνών και 12 χρόνια συνολικά στα βουλευτικά έδρανα, η Όλγα Κεφαλογιάννη θεωρείται από τα δυνατά χαρτιά της ΝΔ που βρίσκονται παράλληλα ψηλά στις προτιμήσεις των πολιτών.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη αναδείχθηκε νικήτρια και στις εθνικές εκλογές 2019, αφού βρίσκεται στην πρώτη θέση της Α’ Αθηνών με 44.965 ψήφους και την ενσωμάτωση των σταυρών στο 96,66%.

Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές περιφέρειες της Αθήνας όπου στη μάχη είθισται να ρίχνονται μεγάλα στελέχη διεκδικώντας μία θέση στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αυτή δεν είναι πρώτη φορά που η Όλγα Κεφαλογιάννη που έρχεται πρώτη στην προτίμηση των πολιτών και μάλιστα σε μία τόσο δύσκολη περιφέρεια όπως είναι η Α’ Αθήνας.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, μεταπήδησε στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Αθηνών , επιτυγχάνοντας να αναδειχτεί πρώτη στην προτίμηση του εκλογικού σώματος, συγκεντρώνοντας 17.465 ψήφους.

Εξελέγη στην ίδια περιφέρεια στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012 που διεξήχθησαν με λίστα καθώς και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015. Στις 21 Ιουνίου του 2012, διορίστηκε Υπουργός Τουρισμού στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου όπου η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίζει 153 έδρες στη Βουλή  η πρώην υπουργός εμφανίζεται να απολαμβάνει μια διαφορά 7.000 σταυρών από τον Βασίλη Κικίλια κάτι που μόνο ως επιτυχία μπορεί να ερμηνευθεί.