Εθνικές εκλογές 2019: Ψήφισε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Στο Ψυχικό άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10:09
07/07/2019
Εθνικές εκλογές 2019: Ψήφισε ο Προκόπης Παυλόπουλος
2
loading

«Είναι η μέρα του πολίτη, της λαϊκής ετυμηγορίας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μόλις ψήφισε σε εκλογικό τμήμα στο Ψυχικό για τις σημερινές εθνικές εκλογές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έκανε άλλη δήλωση και αποχώρησε.

Εθνικές Εκλογές 2019: Στη μάχη του σταυρού ρίχνονται την Κυριακή 7 Ιουλίου οι υποψήφιοι βουλευτές. Οι ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες και πάλι, 1,5 περίπου μήνα μετά τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες ανέδειξαν πρώτη δύναμη τη Νέα Δημοκρατία με σημαντική διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 3% των ψήφων για να μπορέσουν να εκλέξουν βουλευτή.

Αυτή τη φορά, οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ποιος θα τους εκπροσωπήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Η ψηφοφορία διαρκεί από τις 07:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα. Στις Βουλευτικές Εκλογές 2019, ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων του συνδυασμού, σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο σταυρό προτίμησης παραπλεύρως του ονόματός τους. Ψηφίζουμε αποκλειστικά με σταυρό (+) στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του ψηφοδελτίου. Εάν βάλουμε σταυρό, και αριστερά και δεξιά, το ψηφοδέλτιο θεωρείται άκυρο.

Exit poll: Με το κλείσιμο των καλπών την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019, στις 19:00, θα μεταδοθεί το κοινό exit poll 2019, δίνοντας μια πρώτη εικόνα της εκλογικής μάχης. Αμέσως μετά ξεκινά η μετάδοση των αποτελεσμάτων των Εθνικών Εκλογών 2019 μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic.

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, θα καλύψει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για το exit poll και τη ροή των αποτελεσμάτων.

Δείτε τους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες: τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών 2019

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar tzafar1

    Για μια στιγμή διάβασα ψόφησε αντί για ψήφισε και δεν μπορώ να το κρύψω. Χάρηκα!!!

  2. avatar ΑΝΤΑΙΟΣ Φ

    Οι υπόλοιπες είναι άλλων, σωστά ομίλησες...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει