Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου «δεν διακυβεύεται μόνο η πρωτιά αλλά και η ισχυρή εντολή της επόμενης ημέρας και το ποια κόμματα θα είναι στη Βουλή» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Αντέννα.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή θα αγωνιζόμαστε για να πείσουμε τους πολίτες πως αξίζουμε την εμπιστοσύνη τους» πρόσθεσε και ξεκαθάρισε: «Δεν μπορώ να προεξοφλήσω το εκλογικό αποτέλεσμα. Θα ήταν αλαζονικό να πω στους πολίτες ότι η εκλογή έχει τελειώσει».

«Οι αγορές μάς εμπιστεύονται, το χρέος μας θα αποπληρωθεί από την ανάπτυξη και όχι από την υπερφορολόγηση, αυτό οι εταίροι μας το ξέρουν» ανέφερε σχετικά με την οικονομία, σημειώνοντας πως ήδη αντιδρά θετικά. Τόνισε ότι πρέπει να μειώσουμε τους στόχους για το πλεόνασμα και είπε χαρακτηριστικά: Καλούμαστε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας.

«Οι ρυθμοί ανάπτυξης μπορούν να επανέλθουν από το 2020, τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν μέσα σε έναν χρόνο, οι επενδύσεις όμως θα έρθουν άμεσα» συνέχισε.

«Έχουμε τη δυνατότητα να χρίσουμε μία νέα ευημερία, το σημαντικό είναι να είναι ευημερία των πολλών» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφορικά με την κυβέρνησή του τόνισε: «Θα είμαστε αυστηροί στο θέμα της εργατικής νομοθεσίας, εκεί θα πέσει βούρδουλας. Όσο πιο “φιλικοί” προς τους επιχειρηματίες είμαστε, τόσο πιο αυστηροί δικαιούμαστε να είμαστε στο θέμα της τήρησης της εργατικής νομοθεσίας». Οι επιχειρηματίες αντιλαμβάνονται ότι η επιτυχία της επιχείρησης περνάει μέσα από χαρούμενους εργαζόμενους. Θέλω οι επιχειρηματίες να δίνουν και μετοχές στους εργαζόμενους. Θα τους δώσω κίνητρα να το κάνουν, πρόσθεσε.

Ο πλούτος δημιουργείται από την ιδιωτική οικονομία. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι πολλές καλές νέες δουλειές, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Οι μακροχρόνια άνεργοι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα. Δεν αρκεί να δημιουργήσουμε μόνο νέες θέσεις, αλλά να έχουμε και προγράμματα κατάρτισης. Το ζήτημα των δεξιοτήτων είναι κομβικής σημασίας. Για όλα αυτά μόνο η Νέα Δημοκρατία μιλάει, επισήμανε.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της ασφάλισης, τόνισε ότι ο ίδιος εγγυάται τις κύριες και επικουρικές συντάξεις όλων των συνταξιούχων και πρόσθεσε: Ο ιδιωτικός χαρακτήρας αφορά μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, εποπτευόμενες από την Τράπεζα της Ελλάδος. Μιλάμε για αυστηρά εποπτευόμενη αγορά και μεγαλύτερο έλεγχο του νέου ασφαλισμένου ως προς τον δικό του ατομικό κουμπαρά. Οι παλιές συντάξεις είναι εγγυημένες. Θα υπάρχουν μεταβατικές διατάξεις να χρηματοδοτήσουμε πλήρως τις υφιστάμενες συντάξεις. Οι τεχνοκράτες αυτό το έχουν λύσει.