Τη διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα παρέσχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ρ/σ BHMA FM. Έσπευσε επίσης να υπογραμμίσει ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο.

«Η κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα. Όλα τα απαραίτητα για να θωρακίσουμε το τραπεζικό μας σύστημα και την οικονομία μας. Θέλω να ξεκαθαρίσω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει θέμα κουρέματος καταθέσεων σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Έχει λήξει το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup ότι η συμφωνία για την Κύπρο θα μπορούσε να αποτελέσει μοντέλο για το σύνολο της Ευρωζώνης, ο κ. Κεδίκογλου σχολίασε ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ πήρε μια θέση και μετά την πήρε πίσω και πως στη συνέχεια θέλησε να αποκαταστήσει την τιμή του.

«Επί της ουσίας, πάντως, εμείς στην Ελλάδα έχουμε ήδη πάρει τα λεφτά που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Έχουμε διασφαλίσει το τραπεζικό μας σύστημα, το οποίο δεν ήταν στον πυρήνα του ελληνικού προβλήματος. Ήταν δημοσιονομικό πρόβλημα», κατέληξε.